Na Rychmburk i vlakem

Region - 25. 06. 2022
Na Rychmburk i vlakem

PŘEDHRADÍ - Pardubický kraj před rokem uvolnil hrad Rychmburk nedaleko Skutče od sociálních pobytových služeb a postupně ho otevírá veřejnosti. Už v loňském roce ho navštívilo na 13 tisíc lidí. Pro letní výlety dobře slouží i vlakové spojení na trati Žďárec u Skutče – Polička – Svitavy do zastávky Předhradí. Nyní chce kraj vylepšit zázemí pro přijíždějící cestující právě v okolí zastávky v Předhradí.

 

Pěšky je to z vlakové zastávky na hrad asi půlhodinka pohodové chůze. Rádi bychom trochu zpříjemnili zejména rodinám s dětmi čekání na vlak na zastávce po pěkném výletu. A naopak ty, kteří tu vystoupí, uvítá upozornění na nedaleký zajímavý cíl,“ řekl náměstek hejtmana Pardubického kraje pro investice a kulturu Roman Línek.

 

Plánované úpravy za přibližně půl milionu korun bude realizovat Regionální muzeum v Chrudimi ve spolupráci se Správou a údržbou silnic Pardubického kraje, odborem dopravy a silničního hospodářství a odborem kultury, sportu a cestovního ruchu Krajského úřadu Pardubického kraje. Po kolaudaci pak prostor převezme do údržby a správy obec Předhradí.

 

V loňském roce se nám podařilo přesvědčit Správu železnic, aby zastávku rekonstruovala. Je tu nyní nové bezbariérové nástupiště i základně opravená čekárna. Teď by tu měla vzniknout i hezká odpočinková zóna,“ sdělil náměstek hejtmana pro dopravu Michal Kortyš .

 

Do Předhradí se dostanete ve všední den čtyřmi páry vlaků a o víkendu pěti páry vlaků včetně vlaku s názvem Rychmburk. (zun) Vizualizace: Pk

Mohlo by vás zajímat:

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Koalice pro Pardubický kraj půjde do podzimních voleb opět společně

Před druhou etapou rekonstrukce

Před druhou etapou rekonstrukce

Rozšíření Gočárovy galerie v Automatických mlýnech je výzvou pro architekty

V Kladrubech s mezinárodní účastí

V Kladrubech s mezinárodní účastí

Jedni z nejlepších vozatajů světa zavítali na Rudolfův pohár 2024

Snaží se nalézt dohodu

Snaží se nalézt dohodu

Společné komuniké Pardubického kraje, Nemocnic Pardubického kraje a Lékařského odborového klubu

Zvána je i široká veřejnost

Zvána je i široká veřejnost

Na Univerzitě Pardubice vystoupí světová špička ve 3D designu

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Ti nezaváhali a okamžitě se pustili do záchrany lidského života