Za tři správné odpovědi

Region - 15. 07. 2022
Za tři správné odpovědi

PARDUBICE - Návštěvníci Institutu Paměti národa, jenž sídlí v Machoňově pasáži, soutěží o prázdninách o vyhlídkový let nad pamětními místy východních Čech. Podmínkou pro účast v soutěži je návštěva jeho výstavy a správné zodpovězení otázek.



Expozice Institutu na rozdíl od tradičních muzeí a výstav až na výjimky nevyužívá fyzické objekty, nenachází se tam ani vitríny. Místo toho nabízí návštěvníkům možnost výběru konkrétního příběhu pamětníka, který chtějí sledovat a který jim prostřednictvím projekcí, netradičních efektů, interaktivních obrazovek a rozšířené reality odvypráví část historie 20. století.



O expozici mají ohromný zájem školy. Od jejího otevření v březnu 2022 obsadily téměř všechny termíny do konce června a zároveň se nám už hlásí i na ty podzimní. Ukazuje se, že způsob, jakým o historii vyprávíme, je pro děti a dospívající velmi atraktivní a máme z toho radost,“ říká Kristýna Bardová, tisková mluvčí neziskové organizace Post Bellum, která Institut Paměti národa provozuje. „Budeme rádi, když se Institut Paměti národa stane v létě i cílem rodinných výletů. V horkých dnech výstava v podzemí nabízí nejen zajímavý obsah ale i příjemné útočiště.“



K prázdninovému výletu do Pardubic láká vedle samotné expozice nově také soutěž. Vyhlídkový let nad východními Čechami, který zajistí dlouhodobý podporovatel Post Bellum společnost DSA, může od 1. června do 31. srpna vyhrát každý návštěvník Institutu Paměti národa, kterému je více než 12 let a zodpoví správně tři otázky.



O prázdninách je výstava pro veřejnost otevřena od pátku do neděle a zároveň nabízí speciální dopolední prohlídky pro dětské tábory. Ty mají možnost vybrat si buď jen prohlídku expozice nebo rozšířenou verzi o workshop s příběhy minulého století. 



Institut Paměti národa se nachází v Pardubicích v Machonově pasáži na třídě Míru, kam se dá dojít z vlakového nádraží za dvacet minut pěšky. Informace o otevírací době a prodeji vstupenek jsou uvedeny na webových stránkách https://institut.pametnaroda.cz/pardubice/. (zr)

Mohlo by vás zajímat:

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku

Doprava v obcích bude omezena

Doprava v obcích bude omezena

Chystají se opravy v Mněticích a Ostřešanech

Amerika a její krásy

Amerika a její krásy

Komunita pro komunitu pořádá v Chotči cestovatelskou přednášku Michaely Hrdé

Cenné dokumenty a svědectví

Cenné dokumenty a svědectví

Výstava ve Státním archivu přibližuje bojiště našich vojáků ve Velké válce

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Polovinu investice uhradí Státní fond dopravní infrastruktury

Opatovická Romana

Opatovická Romana

Nová teplárenská turbína za 581 milionů korun nese ženské jméno