Ode dneška na zámku

Kultura - 26. 07. 2022
Ode dneška na zámku

PARDUBICE - Už ode dneška až do soboty 30. července vypukne na zámku sedmý ročník divadelního festivalu Pernštejnlove. Kromě nabitého programu divadelních vystoupení čekají návštěvníky také koncerty teepee, Něco Něco, Davida Pomahače a dalších.

 

Pardubický divadelní open air vstupuje do 7. ročníku naplno, návštěvníci se mohou těšit na desítku divadelních produkcí i divadlo pro děti. Lákat bude Skečmen Romana Zacha, Hřeben Bruce Willise Divadla Tramtárie nebo Drábkova Rain Woman v podání Divadla D21. Festival hlásí letos rekordní prodeje vstupenek, mnohá divadelní představení už vyprodána.

 

Návštěvníci Pernštejnlove se i letos mohou těšit na bohatý doprovodný program, který bude přístupný zdarma. Vždy po skončení divadla na hlavní scéně začne v parkánu koncert tuzemské kapely, případně písničkáře.

 

„Velkým lákadlem bude hned úvodní úterní koncert dreampopové kapely teepee, která patří mezi naše největší hudební naděje. Jejich křehká, a přesto velmi chytlavá hudba bude pravým balzámem pro uši,“ podotýká dramaturg doprovodného programu Tomáš Klement.

 

„Pravidelně se snažíme zvát místní skupiny a jsme rádi, že jsme se letos dohodli s šansonovým kvartetem Chanson trio de Coucou v čele s charismatickou zpěvačkou Radkou Rubešovou. Osobně se hodně těším na páteční koncert charismatického hudebníka Davida Pomahače, který prošel skvělými kapelami Kieslowski nebo Houpací koně. Na našem festivalu představí nové a kritikou velmi ceněné album Neviditelný,“ upozorňuje Klement. Festival dále pozval písničkářku Janu Kozubkovou a weird popové duo Něco Něco.

 

Tradina závěr je sobotní půlnoční představení. Tentokrát to bude konverzační groteska s hudebně-pohybovými výstupy, kterou zahraje soubor talentovaných herců a čerstvých absolventů DAMU Ductus Deferens.

 

Kompletní program festivalu Pernštejnlove 2022 je k dispozici na webu www.pernstejnlove.cz. Předprodej probíhá v síti SMS ticket a v Infocentru Pardubice. (zr) Foto z loňského ročníku Pernštejnlove: BEDŘICH PRÁCHENSKÝ

 

Mohlo by vás zajímat:

Kouzelný klarinet

Kouzelný klarinet

Dubnové abonentní koncerty Komorní filharmonie

Pořád jsem to já

Pořád jsem to já

Dojemná hra poprvé na prknech Východočeského divadla

Jeden svět je opět tady

Jeden svět je opět tady

Festival v Divadle 29 vstupuje do světa fikčních filmů a virtuální reality

Exkluzivně s Jankem Ledeckým

Exkluzivně s Jankem Ledeckým

Pirate Swing Band si opět troufne spojit nespojitelné

Festival je připraven

Festival je připraven

Pardubické hudební jaro zahájí příští úterý Gabriela Beňačková

V úterý zazní Stabat Mater

V úterý zazní Stabat Mater

K nastudování duchovního díla spojily síly Komorní filharmonie a Konzervatoř Pardubice