Odpoutání ode dna

Fotbal - 14. 08. 2022
Odpoutání ode dna

PRAHA Utkání třetího kola Fortuna:ligy nezačalo dnes odpoledne v Ďolíčku pro domácí tým FK Pardubice dobře. Ve 12.minutě musel odstoupit ze hřiště pro zranění Tischler (střídal Sychra). O minutu později vzbudil vzruch svou střelou Janošek, mířil však vedle. Týž hráč ve 27. krásně centroval, liberecký brankář Vliegen Solilovu šanci zmařil. Na druhou stranu divákům v ochozech zatrnulo ve 33. minutě, kdy šel sám na domácího golmana Frýdek. Pardubice byly většinu první půle aktivnější, Liberec jako by vůbec nehrál naplno. Odměna přišla ve 43. minutě: několik po sobě jdoucích pokusů o gól korunoval Hlavatý. Vzápětí domácí radost ve 45. navýšil Vlček.

 

Liberec udeřil hned po přestávce. Snížení na rozdíl jednoho gólu zařídil ve 48. minutě Kozák. Hosté začali hrát mnohem důrazněji. Domácím nezbylo, než se opět snažit o úspěch. Pěkné šance měli v 59. Vacek, v 62. Helešic, z libereckých šancí zmiňme tu Talovierovovu po rohu v 71. minutě. Utkání nabylo na dramatičnosti. Kolem 80. tlak hostů vrcholil, nervy pardubickým fandům pocuchalo i několik školáckých chyb domácích hráčů. Definitivně rozhodnout mohl v první minutě nastavení Hlavatý, trefil však jen břevno. Pardubičtí si nakonec výhru vzít nenechali. Tři body jim sluší.

 

FK Pardubice – FC Slovan Liberec 2:1 (2:0) Přihlíželo 967 diváků. (ro) Foto z utkání: MILAN KŘIČEK (Na snímku se raduje šťastný střelec první branky Michal Hlavatý)

 

Podrobný referát včetně sestavy přinese pondělní tištěné vydání Týdeníku Pernštejn. Na webových stránkách bude k dispozici v sekci Premium – Archiv tištěných vydání v neděli kolem 22. hodiny.

 

Mohlo by vás zajímat:

Žádný tříbodový polštářek...

Žádný tříbodový polštářek...

Pardubičtí fotbalisté nakonec s budějovickým Dynamem pouze remizovali 1:1

Důležitá výhra na Hané

Důležitá výhra na Hané

Pardubičtí fotbalisté zabodovali v Olomouci

Tři červené a další prohra…

Tři červené a další prohra…

Pardubičtí fotbalisté doma padli s Baníkem

Zmar pod hradeckými lízátky

Zmar pod hradeckými lízátky

Pardubičtí fotbalisté v derby neuspěli, příliš pozdě začali být aktivní

Proti Plzni od začátku v deseti

Proti Plzni od začátku v deseti

Vývoj utkání s Viktorií výrazně ovlivnil Halinského faul, Pardubičtí však nakonec i křesali naději

Sedmiminutový hattrick Mojmíra Chytila

Sedmiminutový hattrick Mojmíra Chytila

Pardubičtí fotbalisté si odvážejí z pražského Edenu prohru 0:3