Zpátky do volné přírody

Region - 19. 08. 2022
Zpátky do volné přírody

KUNĚTICE – Nedaleko od starobylého hradu Kunětická hora se v pátek dopoledne vrátilo do volné přírody šestnáct opeřenců majících za sebou pobyt v Záchranné stanici Pasíčka. Všichni ptáci byli předtím nalezeni v dané lokalitě na Pardubicku.

 

Jednalo se o deset poštolek obecných, tři káně lesní, dva kalouse ušaté a jednoho puštíka obecného. „Většinou jak v případě dravců, tak sov byla jejich zranění způsobena střety s dopravními prostředky,“ řekl Týdeníku Pernštejn Milan Oppa ze Záchranné stanice Pasíčka. „Všichni ptáci byli před znovuvypuštěním do přírody okroužkováni,“ uvedl jeho kolega Josef Cach, jenž nabídl přítomným zástupcům médií, ale i samosprávy možnost podržet si na chvíli vyléčeného dravce či sovu a poté jim opět „udělit“ zaslouženou a přirozenou svobodu.

 

Josef Cach zároveň ocenil pomoc a finanční podporu Pardubického kraje, ale i Magistrátu města Pardubic, které  se pasíčské stanici ze strany těchto institucí dostávají. Připomněl také dobrou spolupráci s pardubickou městskou policií, jež nalezená poraněná zvířata svěřuje do péče odborníků.  (ro) Foto: BEDŘICH PRÁCHENSKÝ (Na snímku káně lesní vypuštěná v pátek zpět do volné přírody krajským radním Miroslavem Krčilem)         

Mohlo by vás zajímat:

Cenné dokumenty a svědectví

Cenné dokumenty a svědectví

Výstava ve Státním archivu přibližuje bojiště našich vojáků ve Velké válce

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Polovinu investice uhradí Státní fond dopravní infrastruktury

Opatovická Romana

Opatovická Romana

Nová teplárenská turbína za 581 milionů korun nese ženské jméno

Cyklobusy jinak

Cyklobusy jinak

Do nové turistické sezóny vyjedou tři linky 

Zemřel poslanec Jaroslav Bašta

Zemřel poslanec Jaroslav Bašta

Ve sněmovně by ho měl v klubu SPD nahradit Marcel Dlask

Podvečerní zásah hasičů

Podvečerní zásah hasičů

Čtyři jednotky likvidovaly požár chaty