Všechno špatně

Fotbal - 27. 08. 2022
Všechno špatně

PRAHA Náladu příznivcům Pardubic, kteří přijeli sledovat utkání 5. kola Fortuna:ligy s Mladou Boleslaví do vršovického Ďolíčku, nebo zůstali doma na gauči u televize, zkazil Milan Škoda z hostujícího týmu již v 5. minutě, kdy se trefil po Matějovským výborně zahraném rohovém kopu. A o pouhé čtyři minuty jako přes kopírák: Matějovského roh a Škodův gól… 0:2 a vypadalo to moc zle. Hra domácích působila vskutku zoufale: nepřesnosti jedna za druhou, neschopnost cokoli vymyslet. Z totální ztráty pardubické fotbalové radosti bolely oči. Domácí z letargie neprobrala ani silná přeháňka, zkrápějící hřiště od 25. minuty. A to ještě v 29. neproměnil Matějovský pokutový kop… První jakž takž slušný okamžik ze strany domácích přišel ve 34. minutě, Solil však Vackův centr nezužitkoval. To boleslavský Kubista o minutu později nezaváhal a z dálky s přehledem zvýšil. Jako první se právem pakovali ze hřiště Toml s Janoškem, na vystřídání však byli skoro všichni. O tři góly Pardubice neprohrávaly po prvním poločase ani se Slavií v Edenu.

 

Ve druhé půli se sice hra domácích mírně zlepšila, nazvat dění na trávníku pardubickou holomajznou zůstalo však zřejmě nejvýstižnějším vyjádřením hráčských výkonů (s čestnou výjimkou po přestávce přišedšího snaživého a rychlého Limy). Kde zůstaly časy, kdy bylo potěšením na pardubický fotbal se dívat? Chuť a radost se vytrácejí, v týmu jako by se něco dělo. Jak rád by se referent mýlil, každopádně dnes odpoledne bylo v Ďolíčku všechno špatně a možná ještě hůř než před týdnem o dvě tramvajové zastávky ve Vršovicích dál.

 

A jelikož bodovaly i týmy Zlína a Jablonce, ocitly se Pardubice vinou ostudného skóre opět na dně ligové tabulky.

 

FK Pardubice – FK Mladá Boleslav 0:3 (0:3) Přihlíželo 649 diváků. (ro) Foto z utkání: MILAN KŘIČEK (Na snímku v domácím dresu Dominik Janošek. Jestli někomu sobotní zápas od samého začátku nevyšel, pak především jemu)

 

Podrobný referát včetně sestavy přinese pondělní tištěné vydání Týdeníku Pernštejn. Na webových stránkách bude k dispozici v sekci Premium – Archiv tištěných vydání v neděli kolem 22. hodiny.

Mohlo by vás zajímat:

Žádný tříbodový polštářek...

Žádný tříbodový polštářek...

Pardubičtí fotbalisté nakonec s budějovickým Dynamem pouze remizovali 1:1

Důležitá výhra na Hané

Důležitá výhra na Hané

Pardubičtí fotbalisté zabodovali v Olomouci

Tři červené a další prohra…

Tři červené a další prohra…

Pardubičtí fotbalisté doma padli s Baníkem

Zmar pod hradeckými lízátky

Zmar pod hradeckými lízátky

Pardubičtí fotbalisté v derby neuspěli, příliš pozdě začali být aktivní

Proti Plzni od začátku v deseti

Proti Plzni od začátku v deseti

Vývoj utkání s Viktorií výrazně ovlivnil Halinského faul, Pardubičtí však nakonec i křesali naději

Sedmiminutový hattrick Mojmíra Chytila

Sedmiminutový hattrick Mojmíra Chytila

Pardubičtí fotbalisté si odvážejí z pražského Edenu prohru 0:3