Nejen góly, ale i vodu

Město Pardubice - 31. 08. 2022
Nejen góly, ale i vodu

PARDUBICE - V areálu SK Pardubičky budou chytat nejen góly, ale nově také více vody, a to díky vybudování druhé akumulační nádrže na zachycení dešťovky. Město pořízení této nádrže, která dokáže pojmout až 15 metrů krychlových vody včetně vody z přilehlého objektu, podpořilo dotací ve výši 50 tisíc korun z Programu podpory sportu.

 

„Vzhledem k horkům a období sucha, která nejen na našem území panují, je důležité myslet také na efektivní hospodaření s vodou. I proto jsme se rozhodli podpořit tento záměr a vyčlenit peníze z rezervy Programu podpory sportu na pořízení nové akumulační nádrže, díky které bude možné hospodárněji pečovat o fotbalové hřiště v areálu SK Pardubičky. Ceníme si zodpovědného přístupu vedení klubu, které se snaží udržovat hřiště v kvalitním stavu a zároveň si je vědomo potřeby šetřit vodní zdroje,“ informuje náměstek primátora Jakub Rychtecký s tím, že SK Pardubičky navíc letos slaví 90 let své existence.

 

Nová nádrž na vodu umožní navýšit akumulaci vody v areálu z původních 15 na 30 metrů krychlových, které následně poslouží k údržbě travnatých ploch. Ty jsou přitom využívány jak k tréninkové přípravě devíti fotbalových družstev mládeže a dospělých, tak k pořádání mistrovských soutěžně zápasových částí.

 

„Důvodem navýšení akumulace je opakující se nedostatek vody pro kropení a zároveň šetrné chování se k našemu podzemnímu vodnímu vrtu, který byl vybudován v letech 2007 a 2008. Vzhledem k nedaleké masivní výstavbě v okolí areálu dochází postupně k narušování podzemních vodních cest, což vede k úbytku vody ve vrtu a tím i k jeho vydatnosti. Jsme moc rádi, že se nám podařilo na zainvestování tohoto záměru sehnat další zdroje, které nám poskytly město Pardubice a Pardubický kraj,“ informuje místopředseda klubu SK Pardubičky Tomáš Svoboda, který má celou realizaci projektu v klubu na starosti. Celkové náklady spojené s pořízením a instalací akumulační nádrže, která je již usazena na svém místě a jejíž nejbližší okolí čekají ještě terénní úpravy, přitom mají vyjít na 145 tisíc korun včetně DPH. (iko) Foto: MmP       

Mohlo by vás zajímat:

Uspějí v Portugalsku?

Uspějí v Portugalsku?

Památník Zámeček Pardubice je nominován na prestižní muzejní cenu EMYA

Nostalgické linky startují

Nostalgické linky startují

Nedělní akce připomene 70 let provozu trolejbusů na Slovany

Dukla Sportovní: další krok

Dukla Sportovní: další krok

Rekonstrukce basketbalové haly je na spadnutí

Oživí veřejný prostor

Oživí veřejný prostor

Cestu na zámek bude nově zdobit nadživotní socha koně

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Budovu radnice ozdobí na podporu Dynama šály

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Univerzita Pardubice letos začne stavět budovu pro Fakultu zdravotnických studií