Necítíte se a hledáte pomoc?

Region - 06. 10. 2022
Necítíte se a hledáte pomoc?

PARDUBICE - Při Zdravotnické záchranné službě Pardubického kraje funguje informační centrum, které obsluhuje dvě telefonní linky 24 hodin denně 7 dní v týdnu. Operátoři na těchto číslech pomáhají lidem, kteří nepotřebují akutní ošetření, ale chtějí se poradit o svém zdravotním stavu nebo návštěvě lékaře.

 

„Volající na linku záchranné služby mohou žádat operátory o radu či informaci, kam mohou vlastními prostředky směřovat svého blízkého k ošetření do ambulancí nebo přímo ke specialistům v nemocničních zařízeních. Mimoto se mohou informovat i o fungování ordinací praktických lékařů, často zde pracovníci operačního střediska zodpovídají také dotazy o provozní době stomatologických pohotovostí. V případě jakýchkoliv nejasností či otázek proto doporučuji se na operátory obrátit, jsou připraveni všechny dotazy zodpovědět nebo jinak pomoci,“ sdělila náměstkyně hejtmana pro zdravotnictví Michaela Matoušková s tím, že na linku pro odkladné stavy se lze dovolat na telefonních číslech 469 666 666 nebo 469 666 999.

 

V případech, kdy je ohrožen lidský život, je však nutné neprodleně kontaktovat Zdravotnickou záchrannou službu na čísle 155, respektive mezinárodním čísle 112. Tato zdravotní služba je dostupná na celém území České republiky, a to včetně pokrytí leteckou záchrannou službou. (DeP) Ilustrační foto: BEDŘICH PRÁCHENSKÝ

Mohlo by vás zajímat:

Ke 111. výročí existence

Ke 111. výročí existence

Speciální škola v Pardubicích dostala nový objekt integračního centra

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku

Doprava v obcích bude omezena

Doprava v obcích bude omezena

Chystají se opravy v Mněticích a Ostřešanech

Amerika a její krásy

Amerika a její krásy

Komunita pro komunitu pořádá v Chotči cestovatelskou přednášku Michaely Hrdé

Cenné dokumenty a svědectví

Cenné dokumenty a svědectví

Výstava ve Státním archivu přibližuje bojiště našich vojáků ve Velké válce

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Polovinu investice uhradí Státní fond dopravní infrastruktury