Z Pardubic pod Ještěd? Ani bod!

Fotbal - 08. 10. 2022
Z Pardubic pod Ještěd? Ani bod!

PRAHA První poločas dnešního utkání 11. kola Fortuna:ligy s Jabloncem v Ďolíčku znamenal pro Pardubice opět jarmark marnosti v takřka všech podobách. Do 35. minuty bylo lze pochválit pouze brankáře Markoviče a obětavého Vlčka. Pak ještě zahřmělo, když se do šance dostal Zahradníček, ale to bylo vše, co stálo za řeč. Naštěstí ani Jablonečtí nekousali nijak zarputile. Ale hlavně: po přestávce se vše změnilo.

 

Na začátku druhé půle vystřídal Zahradníčka Sychra. Mužstvo začalo působit po všech stránkách lépe, daleko fotbalověji, než postupně do křeče zatlačení Severočeši. Obdiv zasloužila obětavost Černého. Viditelná pardubická převaha v této části hry vyvrcholila nádherným gólem Hlavatého v 70. minutě. A pak už to byly zase Pardubice, jak jsme je znali před dvěma lety. Hráči jako polití živou vodou, s chutí a vůlí po úspěchu.

 

Po Liberci je tedy Jablonec v této sezoně druhým podještědským týmem, jenž odjíždí z pražského azylu Pardubických poražen. Jiskra naděje byla vykřesána, teď jde o to na výkon předvedený dnes v druhé půli mače navázat.

 

FK Pardubice – FK Jablonec 1:0 (0:0) Přihlíželo 629 diváků. (ro) Foto z dnešního utkání: MILAN KŘIČEK (Na snímku pardubický Tomáš Zahradníček, jenž měl v první polovině utkání největší šanci vstřelit gól)

 

Podrobný referát včetně sestavy přinese pondělní tištěné vydání Týdeníku Pernštejn. Na webových stránkách bude k dispozici v sekci Premium – Archiv tištěných vydání v neděli kolem 22. hodiny.

Mohlo by vás zajímat:

Šťastná plichta

Šťastná plichta

Pardubičtí fotbalisté remizovali ve Zlíně

Žádný tříbodový polštářek...

Žádný tříbodový polštářek...

Pardubičtí fotbalisté nakonec s budějovickým Dynamem pouze remizovali 1:1

Důležitá výhra na Hané

Důležitá výhra na Hané

Pardubičtí fotbalisté zabodovali v Olomouci

Tři červené a další prohra…

Tři červené a další prohra…

Pardubičtí fotbalisté doma padli s Baníkem

Zmar pod hradeckými lízátky

Zmar pod hradeckými lízátky

Pardubičtí fotbalisté v derby neuspěli, příliš pozdě začali být aktivní

Proti Plzni od začátku v deseti

Proti Plzni od začátku v deseti

Vývoj utkání s Viktorií výrazně ovlivnil Halinského faul, Pardubičtí však nakonec i křesali naději