Vzpomínka na legendu

Region - 09. 10. 2022
Vzpomínka na legendu

PARDUBICE - Velká pardubická není jen vrcholem dostihové sezony a sportovním zážitkem, je také místem společenských setkání. A také příležitostí vzpomenout na legendy dostihového sportu nebo pomoci těm, kteří ji potřebují.

 

Jménem, které zná celý dostihový svět, je Ing. Jiří Šindler - legenda, která se zapsala do historie Velké pardubické. Jiří Šindler třiatřicetkrát odstartoval Velkou pardubickou a zřejmě jej už nikdo nepřekoná. Svou první Velkou pardubickou odstartoval v roce 1965, poslední v roce 1998. S praporkem v ruce ve své kariéře odstartoval 6 638 dostihů a na trať vyslal více na 60 tisíc koní. Kromě funkce startéra vykonával také funkce člena komise a cílového rozhodčího. Ve šlépějích svého otce šli i jeho synové, Jiří byl startérem a mladší Zbyněk svému otci dělal pomocného startéra.

 

Jiřímu Šindlerovi bude věnována část nedělního programu. Na hlavní tribuně D, v sousedství tabule vítězů Velké pardubické, mu pořadatelé pardubických dostihů společně s rodinou Jiřího Šindlera odhalí pamětní desku. Stane se tak při příležitosti 20. výročí úmrtí legendárního startéra. Jeho příznivci se u tohoto slavnostního okamžiku sejdou ve 13:15 hod.

 

Již v sobotu 8. října se na Pardubickém závodišti běžel dostih, rovněž věnovaný tomuto muži - Memoriál Jiřího Šindlera.

 

V rámci programu nedělního mítinku bude nejen dostihová komunita pomáhat Terezce, malé holčičce nemocné leukémií. Z iniciativy bývalé jezdkyně a vítězky nejen Ceny Vltavy Barbory Miksánkové - Málkové se spojila česká překážková elita. Žokejové Josef Bartoš, Jan Faltejsek, Jaroslav Myška, Pavel Složil, Marek Stromský a také legenda dostihového sportu Josef Váňa st. věnovali své podepsané rajtky do dražby, jejíž veškerý výtěžek poputuje na podporu Terezky. Zapojit se mohou všichni návštěvníci mítinku. Dražit se bude od 13:45 hod. u tribuny D. (noh) Foto: ARCHIV VP (Na snímku Jiří Šindler uprostřed dostihových jezdců)

Mohlo by vás zajímat:

V Kladrubech s mezinárodní účastí

V Kladrubech s mezinárodní účastí

Jedni z nejlepších vozatajů světa zavítali na Rudolfův pohár 2024

Snaží se nalézt dohodu

Snaží se nalézt dohodu

Společné komuniké Pardubického kraje, Nemocnic Pardubického kraje a Lékařského odborového klubu

Zvána je i široká veřejnost

Zvána je i široká veřejnost

Na Univerzitě Pardubice vystoupí světová špička ve 3D designu

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Ti nezaváhali a okamžitě se pustili do záchrany lidského života

Ke 111. výročí existence

Ke 111. výročí existence

Speciální škola v Pardubicích dostala nový objekt integračního centra

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku