Vylepšená Dašická

Město Pardubice - 14. 10. 2022
Vylepšená Dašická

PARDUBICE - Součástí Gymnázia Dašická je také sportovní hala, která kromě školní výuky slouží prvoligovým basketbalistům či florbalistům. V rámci snižování energetické zátěže budovy zde byla se začátkem školního roku dokončena modernizace osvětlení haly za 2,5 milionu korun. Zároveň došlo také k rekonstrukci samotné palubovky, které již byla v některých místech značně poškozená. Tato investice vyšla kraj na 1,6 milionu korun.

 

Sportovní hala na Dašické plní de facto roli městské sportovní haly, což sebou samozřejmě nese vyšší zátěž i mimo školní výuku. Halu využívají nejen prvoligoví basketbalisté a florbalisté, ale celá řada dalších oddílů. V rámci provozu se ukázalo, že palubovka začala být ve velmi špatném technickém stavu, což by mohlo mít vliv nejen na vrcholový sport, ale také na školní výuku. Proto jsme se rozhodli palubovku kompletně vyměnit, a to včetně nového moderního vnitřního roštu z gumových terčů, které jsou plněné vzduchem a samozřejmě povrchové úpravy a lajnování. Palubovka splňuje nejpřísnější kritéria na pořádání mezinárodních utkání a její životnost odhaduje výrobce na více než 20 let,“ řekl hejtman Martin Netolický.

 

Kromě výměny palubovky investoval Pardubický kraj také do modernizace osvětlení. „Kromě toho, že osvětlení na ligová utkání musí splňovat stanovené parametry, chtěli jsme také z dlouhodobého hlediska zajistit energeticky úspornější světla, což koresponduje s našimi kroky směrem k organizacím kraje. Kromě zateplení budov či pořízení fotovoltaických panelů je výměna osvětlení poměrně snadným opatřením, kterým můžeme docílit energetických úspor. Původní výbojky spotřebovaly přibližně 35 kilowatt za hodinu provozu. Stávající osvětlení se při nastavení na televizní přenos dostává na polovinu, u tělesné výchovy pak až na 10 kilowatt, což je samozřejmě velmi výrazná úspora,“ vysvětlil důvody vedoucí k výměně osvětlení hejtman Martin Netolický. (DoB) Foto: Pk

Mohlo by vás zajímat:

Nostalgické linky startují

Nostalgické linky startují

Nedělní akce připomene 70 let provozu trolejbusů na Slovany

Dukla Sportovní: další krok

Dukla Sportovní: další krok

Rekonstrukce basketbalové haly je na spadnutí

Oživí veřejný prostor

Oživí veřejný prostor

Cestu na zámek bude nově zdobit nadživotní socha koně

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Budovu radnice ozdobí na podporu Dynama šály

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Univerzita Pardubice letos začne stavět budovu pro Fakultu zdravotnických studií

Sázka je sázka

Sázka je sázka

Hradecká primátorka oblékla pardubický dres