Pernerka získala územní rozhodnutí

Město Pardubice - 14. 10. 2022
Pernerka získala územní rozhodnutí

PARDUBICE - Projekt obchodního a společenského centra Galerie Pernerka dosáhl dalšího významného milníku, kterým je získaní pravomocného územního rozhodnutí. Výstavba nové čtvrti o rozloze 6000 metrů čtverečních, která vzniká na území po bývalém lihovaru Hobé, je tak o krok blíž realizaci.

 

Projekt má za cíl do Pardubic přinést obchodní centrum se zajímavými značkami, kanceláře nejvyššího standardu, hotelové služby prestižního světového operátora, prostory pro multikino či společenský sál pro tisíc hostů. Za projektem stojí olomoucká developerská skupina Redstone.

 

Na revitalizaci brownfieldu naproti pardubickému nádraží pracujeme intenzivně od května 2019, kdy začala demolice chátrajícího lihovaru. Díky územnímu rozhodnutí se můžeme v naší práci posunout zase o kus dál. Naším záměrem je, aby místo pulsovalo životem a stalo se oblíbeným centrem pro místní obyvatele i turisty,“ říká zakladatel skupiny Redstone Richard Morávek.

 

Centrum nabídne až 50 000 metrů čtverečních plochy, z toho největší část obsadí obchody a služby. V chystaném komplexu najdou místo například ordinace lékařů, wellness služby, jump aréna, dětská zóna, restaurace a také multikino, které nabídne sedm sálů. Součástí areálu budou rovněž parkoviště s kapacitou 1100 míst. Důležitým milníkem pro rozvoj návštěvnosti kraje a kongresové turistiky je i výstavba čtyřhvězdičkového hotelu značky AC Hotels by Marriott, který nabídne 150 pokojů a špičkové kongresové centrum, které dosud v širším regionu chybí. Stavbu komplexu plánuje developer zahájit na podzim roku 2023. V další etapě chce postavit v území několik bytových domů a revitalizovat nedaleký park. (PH) Foto: Redstone Real Estate

Mohlo by vás zajímat:

Nostalgické linky startují

Nostalgické linky startují

Nedělní akce připomene 70 let provozu trolejbusů na Slovany

Dukla Sportovní: další krok

Dukla Sportovní: další krok

Rekonstrukce basketbalové haly je na spadnutí

Oživí veřejný prostor

Oživí veřejný prostor

Cestu na zámek bude nově zdobit nadživotní socha koně

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Budovu radnice ozdobí na podporu Dynama šály

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Univerzita Pardubice letos začne stavět budovu pro Fakultu zdravotnických studií

Sázka je sázka

Sázka je sázka

Hradecká primátorka oblékla pardubický dres