Oba zavřít nelze

Město Pardubice - 04. 11. 2022
Oba zavřít nelze

PARDUBICE - Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický jednal s novým náměstkem pardubického primátora Janem Hrabalem. Tématem byla především situace dvou významných mostů přes Labe. Kraj je vlastníkem Wonkova mostu, město pak řeší stav mostu v ulici kpt. Bartoše. Opravy obou mostů musí být podle zástupců obou samospráv koordinované, aby nedošlo ke zhoršení dopravní situace ve městě.

„Most Pavla Wonky a jeho stav řešíme dlouhodobě s odborníky. Most má poškozená vnitřní lana a musí tak dojít k jejich výměně. Momentálně se i s ohledem na nárůst cen stavebních prací bavíme o částce přesahující 150 milionů, což je pro rozpočet kraje velký zásah. Domluvili jsme se proto s náměstkem pro dopravu Michalem Kortyšem na tom, že budeme chtít jednat se státem o možné finanční spoluúčasti stejně, jak tomu bylo v případě mostu ve Valech. Vzhledem k významu mostu navíc musíme naše kroky koordinovat s městem, pro které by uzavření či výrazné omezení dopravy byl velký problém,“ řekl hejtman Martin Netolický.

Právě proto se hejtman setkal s novým náměstkem pardubického primátora Janem Hrabalem. Město totiž řeší stav mostu na ulici kpt. Bartoše v Polabinách. „Je pro nás důležité aktivně komunikovat s krajem ohledně opravy obou významných mostů přes Labe. V případě mostu na ulici kpt. Bartoše nyní funguje omezení dopravy formou semaforu a v nejbližší době bychom měli znát aktuální posudek statika, podle kterého budeme zvažovat naše další kroky. Nedovedu si představit, že bychom oba mosty potenciálně zavřeli ve stejný okamžik,“ sdělil náměstek primátora Jan Hrabal. (DoB) Foto: Pk

Mohlo by vás zajímat:

Dukla Sportovní: další krok

Dukla Sportovní: další krok

Rekonstrukce basketbalové haly je na spadnutí

Oživí veřejný prostor

Oživí veřejný prostor

Cestu na zámek bude nově zdobit nadživotní socha koně

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Budovu radnice ozdobí na podporu Dynama šály

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Univerzita Pardubice letos začne stavět budovu pro Fakultu zdravotnických studií

Sázka je sázka

Sázka je sázka

Hradecká primátorka oblékla pardubický dres

Radnici navštívili studenti z Tchaj-wanu

Radnici navštívili studenti z Tchaj-wanu

Program výměnného pobytu je velmi pestrý