Univerzita ke státnímu svátku

Město Pardubice - 11. 11. 2022
Univerzita ke státnímu svátku

PARDUBICE - Univerzita zve veřejnost na sportovní ale i kulturní akce, které tradičně pořádá při příležitosti státního svátku. Zájemci si mohou společně se studenty a pedagogy připomenout zlomový rok 1989 akcí Zvonění u auly, navštívit vernisáž v univerzitní galerii GU:, slavnostní koncert Komorní filharmonie v aule, nebo se zapojit do Nočního běhu dvojic v kampusu.

 

Sportovně založené zájemce zaujme tradiční Noční běh dvojic, který prosvítí čelovkami stezky v kampusu v pondělí 14.11. od 18 hodin. Akce je součástí akademického Sportovního dne v areálu Katedry tělovýchovy a sportu, na který o den později navazuje předání Standarty rektora nejlepším sportovcům a vítězům soutěží za akademický rok 2021/2022.

 

Kavárna Universitas se bude v úterý 15.11. zabývat psychologií. S tématem Zlí lidé mezi námi představí studenti od 17 hodin v Divadle Exil experta Jana Mandyse z Fakulty ekonomicko-správní, který se dlouhodobě zabývá psychosociálními otázkami a sociologickými výzkumy.

 

Další vernisáží pokračuje cyklus moderního umění v univerzitní galerii GU:. Den před státním svátkem 16.11. otevře osobně svoji výstavu česká autorka Daniela Baráčková.

 

Ihned poté se rozezní klíče a zvonky u pamětní desky univerzity na připomínku Listopadu 89 a zazní také symbolická Modlitba pro Martu. Na setkání zazpívá Vysokoškolský umělecký soubor Pardubice a promluví rektor Univerzity Pardubice Libor Čapek.

 

Pro zájemce o vážnou hudbu má univerzita pozvánku na tradiční koncert Komorní filharmonie v Aule Arnošta z Pardubic. Jeho program v pátek 18.11. nabídne mimo jiné i předehru k Mozartově opeře Don Giovanni nebo premiéru skladby s názvem Zrození hmoty od Martina Kudrny.

 

Univerzita také tradičně ocenila osobnosti, představila nové docenty a profesory a udělila doktorské tituly absolventům. Slavnostní akademický obřad se uskutečnil v pátek 11.11.. (MaM) Ilustrační foto: JAN JAMBOR

Mohlo by vás zajímat:

Dukla Sportovní: další krok

Dukla Sportovní: další krok

Rekonstrukce basketbalové haly je na spadnutí

Oživí veřejný prostor

Oživí veřejný prostor

Cestu na zámek bude nově zdobit nadživotní socha koně

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Budovu radnice ozdobí na podporu Dynama šály

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Univerzita Pardubice letos začne stavět budovu pro Fakultu zdravotnických studií

Sázka je sázka

Sázka je sázka

Hradecká primátorka oblékla pardubický dres

Radnici navštívili studenti z Tchaj-wanu

Radnici navštívili studenti z Tchaj-wanu

Program výměnného pobytu je velmi pestrý