Univerzita rozsvítí Strom přání

Region - 28. 11. 2022
Univerzita rozsvítí Strom přání

PARDUBICE - Strom přání opět ozdobí kampus Univerzity. Originální podobu dala vánočnímu smrku světová pandemie. Univerzita ji rozhodla udržet jako tradiční, protože si získala oblibu u studentů i akademiků. U slavnostně nasvíceného stromu se totiž během adventu i Vánoc promítají osobní přání.

 

Univerzitní strom v těsné blízkosti kolejí rozsvítí vysoká škola tento týden ve středu 30. listopadu. Ozdoby v podobě symbolických perníků na univerzitní vánoční strom vytvořily děti ze Základní umělecké školy Pardubice - Polabiny. Doplní je dvě stovky světel, které rozsvítí rektor Univerzity Pardubice Libor Čapek přesně v 17.00 hodin společně s celým vedením vysoké školy.

 

Slavnostní předvánoční moment doprovodí studentská akce s hudbou, během které se bude myslet na potřebné. Účastníci přispějí zakoupením punče nebo svařeného vína na nákup senzomotorických pomůcek do Dětského centra Veská, které pomáhá dětem a rodinám ve složitých životních situacích.

 

„Třetí role univerzity je v odpovědnosti, kterou bereme na Univerzitě Pardubice opravdu vážně. Také proto nabízíme pomoc, a rovněž napřímo sami pomáháme tam, kde je to potřeba. Předvánoční období je jedním z těch, kdy myslíme na druhé nejen jako univerzita, ale také jako lidé,“ říká Petra Bajerová, prorektorka pro vnější vztahy Univerzity Pardubice.

 

Už minulý týden ale univerzita pomáhala. Její zaměstnanci a studenti se rozhodli i letos podpořit dobrou věc ve spolupráci s Oblastní charitou Pardubice. V budově univerzitní auly vytvořili 85 adventních věnců, jejichž prodejem přispěli na podporu domácí hospicové péče. Uvázat a ozdobit jeden nebo hned několik tradičních i méně tradičních věnců dorazili studenti, zahraniční vysokoškoláci, pedagogové nebo absolventi vysoké školy. V letošním roce se vybralo 28 tisíc korun. (MaM) Foto: ARCHIV UPa

Mohlo by vás zajímat:

Ke 111. výročí existence

Ke 111. výročí existence

Speciální škola v Pardubicích dostala nový objekt integračního centra

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku

Doprava v obcích bude omezena

Doprava v obcích bude omezena

Chystají se opravy v Mněticích a Ostřešanech

Amerika a její krásy

Amerika a její krásy

Komunita pro komunitu pořádá v Chotči cestovatelskou přednášku Michaely Hrdé

Cenné dokumenty a svědectví

Cenné dokumenty a svědectví

Výstava ve Státním archivu přibližuje bojiště našich vojáků ve Velké válce

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Polovinu investice uhradí Státní fond dopravní infrastruktury