Nejen v rytmu swingu

Kultura - 01. 12. 2022
Nejen v rytmu swingu

PARDUBICE - Tradiční předvánoční (nejen) swingový koncert chystá pardubický JK Band také letos. Uskuteční se v neděli 11. prosince od 19 hodin v Kulturním domě Hronovická.

 

„V programu zazní celá řada novinek. Zařadili jsme do něj swingové standardy i populární skladby,“ uvedl kapelník swingového, jazzového a tanečního orchestru JK Band Pardubice Pavel Kopecký.

 

„V podání našich vokálních sólistů dojde též na několik písní s českými texty našeho nejlepšího textaře Zdeňka Borovce, který by se v letošním roce dožil 90 let. Budou to například známé hity Sladké hlouposti nebo Dva roky jezdím bez nehod,“ sdělil kapelník JK Bandu, který připomene též významné životní jubileum zpěvačky Marty Kubišové. „Na koncertě zazní dvě písně z jejího repertoáru,“ podotkl Pavel Kopecký na adresu umělkyně, která s JK Bandem vystoupila jako host v roce 2001 na dvou akcích. „Pro nás všechny to byla veliká událost,“ zdůraznil kapelník JK Bandu.

 

Nebudou chybět ani písničky se zimní tematikou. „Například Let It Snow nebo Baby It's Cold Outside, opět s krásným českým textem Zdeňka Borovce Venku je déšť a mráz,“ dodal Pavel Kopecký.

 

Své umění předvedou kmenové zpěvačky JK Bandu Zuzana Grohová, Milena Dobrovolná i jeho nový člen, zpěvák Vít Kubant. Jako host vystoupí klarinetista, zpěvák a sólista Orchestru Karla Vlacha, absolvent pardubické konzervatoře a člen Clarinet Factory Petr „Pepíno“ Valášek. „Ten si vybral několik sólových skladeb a písní,“ sdělil kapelník JK Bandu, jehož koncert bude slovem provázet Renata Bečková Klečková. (TD) Foto: JK Band

Mohlo by vás zajímat:

Kouzelný klarinet

Kouzelný klarinet

Dubnové abonentní koncerty Komorní filharmonie

Pořád jsem to já

Pořád jsem to já

Dojemná hra poprvé na prknech Východočeského divadla

Jeden svět je opět tady

Jeden svět je opět tady

Festival v Divadle 29 vstupuje do světa fikčních filmů a virtuální reality

Exkluzivně s Jankem Ledeckým

Exkluzivně s Jankem Ledeckým

Pirate Swing Band si opět troufne spojit nespojitelné

Festival je připraven

Festival je připraven

Pardubické hudební jaro zahájí příští úterý Gabriela Beňačková

V úterý zazní Stabat Mater

V úterý zazní Stabat Mater

K nastudování duchovního díla spojily síly Komorní filharmonie a Konzervatoř Pardubice