Vernisáž bude ve čtvrtek

Kultura - 02. 01. 2023
Vernisáž bude ve čtvrtek

PARDUBICE - Galerie GU: Univerzity Pardubice zahájí nový rok 2023 unikátní společnou výstavou dvou umělců, které spojuje jedno téma. Obrazy Ivany Lomové a fotografie Tomáše Lahody spojilo téma Galerie. Univerzita otevře výstavu vernisáží ve čtvrtek 5. ledna v 17.30 hodin, zájemci o umění si mají šanci díla prohlédnout i koupit až do 20. února.



První letošní výstava představuje spojení dvou odlišných přístupů v různých médiích v náhledu na stejné téma, které je také názvem expozice. Ivana Lomová a Tomáš Lahoda jsou umělci, kteří pracují v sériích a s různými tématy. Ve své tvorbě se nezávisle na sobě v různých obdobích věnovali tematizaci galerie.

 

Výstava na univerzitě proto přináší nezvyklý pohled dvou autorů na prostředí galerie/muzea a konfrontuje různá média - obraz versus fotografie, realistické zobrazení versus abstraktní obraz reálné věci, antropologicko-sociální popisné zkoumání reality versus konceptuální přístup.

 

Ivana Lomová vystavuje sérii realistických obrazů z galerií. V nich nezaostřuje svou pozornost na vystavená díla, ale na situace kolem, na kustody a kustodky, kteří jsou neodmyslitelnou součástí provozu. Série barevných fotografií Tomáše Lahody ukazuje tenkou hranici rozdílu mezi iluzí a realitou, artikuluje pomocí specifického výřezu a výběru zarámování motivů na pomezí abstrakce.

 

Výstava v Galerii GU: Univerzity Pardubice, která se nachází v Aule Arnošta z Pardubic ve Studentské ulici 519, je prodejní, vstup zdarma.

Informace o galerii a plánovaných výstavách můžete najít také na webu Galerie umění Univerzity Pardubice | Univerzita Pardubice (upce.cz) (MaM) Repro: UPa

Mohlo by vás zajímat:

Kouzelný klarinet

Kouzelný klarinet

Dubnové abonentní koncerty Komorní filharmonie

Pořád jsem to já

Pořád jsem to já

Dojemná hra poprvé na prknech Východočeského divadla

Jeden svět je opět tady

Jeden svět je opět tady

Festival v Divadle 29 vstupuje do světa fikčních filmů a virtuální reality

Exkluzivně s Jankem Ledeckým

Exkluzivně s Jankem Ledeckým

Pirate Swing Band si opět troufne spojit nespojitelné

Festival je připraven

Festival je připraven

Pardubické hudební jaro zahájí příští úterý Gabriela Beňačková

V úterý zazní Stabat Mater

V úterý zazní Stabat Mater

K nastudování duchovního díla spojily síly Komorní filharmonie a Konzervatoř Pardubice