Čekají Opatovice problémy?

Region - 14. 01. 2023
Čekají Opatovice problémy?

OPATOVICE NAD LABEM – Hospodaření obce může být v nadcházejícím období ovlivněno výsledkem referenda, které se uskutečnilo v pátek a v sobotu ve třech tamních hlasovacích okrscích v souběhu s prezidentskými volbami.

 

Rok může být opět plný nově realizovaných staveb, kulturních
a společenských akcí. To všechno, pokud referendum o průmyslové hale, které proběhne v termínu prezidentských voleb, nerozhodne o krocích vedoucích k zastavení plánované stavby. Pokud ano, pak s velkou pravděpodobností čekají obec soudní jednání o náhradě škody, jejichž výsledek může ovlivnit rozvoj obce,“ pravilo se v tiskové zprávě obce Opatovice nad Labem, rozeslané ve středu 11.1. médiím. (Týž den byla zveřejněna na těchto našich webových stránkách – pozn. red.)

 

V sobotu byly publikovány výsledky referenda. Jeho otázka zněla: „Požadujete, aby orgány obce Opatovice nad Labem učinily v samostatné působnosti veškeré možné kroky k tomu, aby zabránily výstavbě průmyslové, výrobní, logistické, montážní nebo skladové haly na pozemcích (následuje jejich konkrétní výčet – pozn. red.),vše v k.ú. Opatovice nad Labem?“

 

Ve třech hlasovacích okrscích bylo odevzdáno 1188 platných hlasů, 682 respondentů odpovědělo ANO, 474 se vyslovilo NE, zdrželo se jich 47. Referendum je tudíž platné (účast 59,78 %) a závazné (55,84 %).

 

Dá se předpokládat, že obec na základě výsledků referenda čekají nelehká jednání. Vůli občanů však musí respektovat. Situaci v Opatovicích bude Týdeník Pernštejn nadále sledovat. (ro) Ilustrační foto: Obec Opatovice nad Labem (Na snímku dostavba kuchyně u Základní školy)

Mohlo by vás zajímat:

Snaží se nalézt dohodu

Snaží se nalézt dohodu

Společné komuniké Pardubického kraje, Nemocnic Pardubického kraje a Lékařského odborového klubu

Zvána je i široká veřejnost

Zvána je i široká veřejnost

Na Univerzitě Pardubice vystoupí světová špička ve 3D designu

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Ti nezaváhali a okamžitě se pustili do záchrany lidského života

Ke 111. výročí existence

Ke 111. výročí existence

Speciální škola v Pardubicích dostala nový objekt integračního centra

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku

Doprava v obcích bude omezena

Doprava v obcích bude omezena

Chystají se opravy v Mněticích a Ostřešanech