Vše v Pernerově ulici

Region - 31. 01. 2023
Vše v Pernerově ulici

PARDUBICE - Od pátku 3. února bude Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině fungovat částečně v nových prostorách. Již na podzim loňského roku bylo přesunuto ze sálu Jana Kašpara v budově Krajského úřadu Pardubického kraje do budovy v Pernerově ulici 168 v centru Pardubic. V ní bude i nadále zajišťováno udílení dočasné ochrany. Nouzové ubytování a registrace ke zdravotnímu pojištění bude nově řešeno na pracovišti Centra na podporu integrace cizinců v Pernerově ulici 444. Provozní doba obou pracovišť bude zachována.

„Po přesunu Krajského asistenčního centra pomoci Ukrajině ze sálu Jana Kašpara, kde bylo umístěno od března loňského roku, jsme zajistili krátkodobý nájem kanceláří v budově, kde sídlí Odbor azylové a migrační politiky Ministerstva vnitra ČR. Po neprodloužení nájemní smlouvy jsme řešili, jakým způsobem nadále tuto službu v krajském městě zajišťovat i přesto, že je jeho vytíženost násobně nižší. Nakonec jsme se domluvili, že udělení dočasné ochrany bude zajištěno i nadále na standardním pracovišti Odboru azylové a migrační politiky Ministerstva vnitra v Pernerově ulici 168. Přidělování nouzového ubytování z databáze HUMPO a registrace ke zdravotnímu pojištění bude nově probíhat na pracovišti Centra na podporu integrace cizinců v Pernerově ulici 444. Žadatelé tak nebudou muset chodit napříč městem a vše potřebné naleznou jen pár desítek metrů od sebe,“ sdělil hejtman Martin Netolický.

V původních prostorách bude KACPU naposledy fungovat v pátek 27. ledna od 8 do 14 hodin. V nových prostorách pak bude otevřeno poprvé v pátek 3. února. Provozní doba uvedených pracovišť zůstává nezměněna tedy v pondělí a ve středu od 8 do 16 hodin a v pátek od 8 do 14 hodin. V této podobě bude provoz zajištěn do 31. 3. 2023. (DoB) Ilustrační foto: Pk

Mohlo by vás zajímat:

V Kladrubech s mezinárodní účastí

V Kladrubech s mezinárodní účastí

Jedni z nejlepších vozatajů světa zavítali na Rudolfův pohár 2024

Snaží se nalézt dohodu

Snaží se nalézt dohodu

Společné komuniké Pardubického kraje, Nemocnic Pardubického kraje a Lékařského odborového klubu

Zvána je i široká veřejnost

Zvána je i široká veřejnost

Na Univerzitě Pardubice vystoupí světová špička ve 3D designu

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Ti nezaváhali a okamžitě se pustili do záchrany lidského života

Ke 111. výročí existence

Ke 111. výročí existence

Speciální škola v Pardubicích dostala nový objekt integračního centra

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku