Opatření Dopravního podniku

Město Pardubice - 02. 02. 2023
Opatření Dopravního podniku

PARDUBICE - Z důvodu nově stanoveného omezení únosnosti mostu M104 v ul. kpt. Bartoše dochází od pondělí 6. února 2023 k následujícím změnám ve vedení linek MHD:

 

linka 2 – obousměrně vedena mimo Hlavní nádraží. Spoje ve směru od Zámečku pojedou ze zast. Krajský úřad přes zast. Třída Míru a Masarykovo náměstí (st. 1) a dále přes Stavařov na konečnou Polabiny,točna. Spoje ve směru od Polabin pojedou přes Stavařov na zast. Sukova a dále ve své trase.

 

linka 6 – spoje do a z Rosic budou ze zast. Hlavní nádraží vedeny po objízdné trase ul. Nádražní (silnice I/37) do zast. Rosice,pošta a dále ve své trase

 

linka 7 – ukončí svou jízdu na zast. Hlavní nádraží

 

linka 13 – obousměrně vedena mimo Hlavní nádraží. Spoje ve směru od Dubiny pojedou ze zast. Krajský úřad přes zast. Třída Míru a Masarykovo náměstí (st. 1) a dále přes Stavařov a zast. Polabiny,Okrajová na konečnou Ohrazenice,točna. Spoje ve směru od Ohrazenic pojedou přes zast. Polabiny,Sluneční a Stavařov na zast. Sukova a dále ve své trase.

 

linka 18 – obousměrně vedena po objízdné trase ul. Nádražní do Polabin, zastaví i na zast. Kréta, ze zast. Polabiny,Okrajová dále ve své trase

 

linka 27 – ve směru ke Zdravotnické škole bude celodenně vedena přes zast. Masarykovo náměstí a Náměstí Republiky (tedy mimo třídu Míru)

 

linka 99 – ze zast. Hlavní nádraží vedena obousměrně po objízdné trase ul. Nádražní do Polabin, zastaví i na zast. Kréta, ze zast. Polabiny,Okrajová dále ve své trase

 

 

Na objízdné trase ulicí Nádražní nebudou spoje obsluhovat zastávku Albert HM.

 

 

Pro obsluhu zastávek Polabiny,Lidická a Polabiny,Kpt.Bartoše bude zavedena okružní linka 902, která bude vedena v trase Hlavní nádraží – Polabiny,Kpt. Bartoše – Polabiny,Okrajová – Polabiny,točna – Bělehradská – Polabiny,Kpt. Bartoše – Hlavní nádraží. Špičkový interval na lince 10 minut, provoz na této lince bude zajištěn nízkokapacitním vozidlem. Na této lince bude cestujícím umožněna bezplatná přeprava.

 

 

Provozována bude nově i linka 906, která v časech školní dojížďky propojí Rosice a Polabiny (Rosice,točna – Polabiny,Lidická).

 

 

Uvedené změny budou v platnosti do odvolání. Vyzýváme cestující, aby sledovali aktuální informace na webu dopravního podniku a vývěskách na dotčených zastávkách. JITKA MALINSKÁ, Dopravní podnik města Pardubic Foto: ROMAN MARČÁK

Mohlo by vás zajímat:

Uspějí v Portugalsku?

Uspějí v Portugalsku?

Památník Zámeček Pardubice je nominován na prestižní muzejní cenu EMYA

Nostalgické linky startují

Nostalgické linky startují

Nedělní akce připomene 70 let provozu trolejbusů na Slovany

Dukla Sportovní: další krok

Dukla Sportovní: další krok

Rekonstrukce basketbalové haly je na spadnutí

Oživí veřejný prostor

Oživí veřejný prostor

Cestu na zámek bude nově zdobit nadživotní socha koně

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Budovu radnice ozdobí na podporu Dynama šály

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Univerzita Pardubice letos začne stavět budovu pro Fakultu zdravotnických studií