Obchvat Kojic na konci dubna

Region - 08. 02. 2023
Obchvat Kojic na konci dubna

KOJICE - S aktuální situací při stavbě obchvatu obce se v úterý odpoledne přímo na místě seznámil hejtman Pardubického kraje Martin Netolický. Samotnou stavbu, která navazuje na obchvat nedalekých Chvaletic, zaplatí z 85 procent Integrovaný regionální operační program.

 

V průběhu výstavby se objevily dílčí komplikace způsobené výměnou projektantů, přeložkou ČEZu a jinou třídou těžitelnosti zeminy, což mělo vliv na zpomalení postupu odkopávek. Stávající termín dokončení stavby je na konci dubna letošního roku.

 

„Stavba obchvatu Kojic je od samého počátku nejen pro kraj jako zadavatele, ale také pro projektanty a následně stavebníky velkou výzvou. Část silnice v nové trase vede po náspu přes rybníky a mokřady a v poměrně složitém území blízko hlavnímu železničnímu koridoru. Celá stavba je tvořena třemi etapami. První je úsek silnice v původní trase z Chvaletic do Kojic. Druhou pak samotný obchvat Kojic a třetí etapu tvoří úsek silnice II/322 od křižovatky s III/3224 po nový obchvat Kojic. V průběhu stavby bylo z objektivních důvodů nutné prodloužit termín realizace jednoho z úseků, což bylo způsobeno opožděnou demolicí stávajících objektů a následnou přeložkou ČEZu, ale také jinou třídou těžitelnosti zeminy, což bohužel zpomalilo postup odkopávek. Bohužel se tak stalo v rámci změny projektanta, jelikož s tím původním jsme nebyli spokojení a bylo nutné celý projekt dokončit. V tuto chvíli jsem byl pracovníky stavby, ale i našimi investičními pracovníky ujištěn, že dokončení stavebních prací je plánováno na konec dubna,“ řekl hejtman Martin Netolický s tím, že vozovka bude široká 9,5 metru a samotný obchvat obce bude na obou koncích napojen kruhovými objezdy na stávající průtah obcí. (DoB) Foto: Pk

Mohlo by vás zajímat:

Ke 111. výročí existence

Ke 111. výročí existence

Speciální škola v Pardubicích dostala nový objekt integračního centra

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku

Doprava v obcích bude omezena

Doprava v obcích bude omezena

Chystají se opravy v Mněticích a Ostřešanech

Amerika a její krásy

Amerika a její krásy

Komunita pro komunitu pořádá v Chotči cestovatelskou přednášku Michaely Hrdé

Cenné dokumenty a svědectví

Cenné dokumenty a svědectví

Výstava ve Státním archivu přibližuje bojiště našich vojáků ve Velké válce

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Polovinu investice uhradí Státní fond dopravní infrastruktury