Setkávat se je důležité

Region - 09. 03. 2023
Setkávat se je důležité

PARDUBICE - V sále Jana Kašpara v budově Krajského úřadu Pardubického kraje se uskutečnilo setkání hejtmana Martina Netolického se zástupci institucí se sídlem v regionu. Mezi účastníky tak patřili zástupci složek IZS, finančního úřadu, úřadu práce, krajské hygienické stanice či pozemkového úřadu. Cílem těchto pravidelných setkání je výměna podnětů, zkušeností a případně námětu k řešení jak z hlediska krajské samosprávy, tak Krajského úřadu Pardubického kraje.

 

„Ačkoliv se s některými institucemi setkáváme v rámci řešení dílčích záležitostí pravidelně, tak je obdobné setkání možností výměny zkušeností nejen mezi krajem a institucemi, ale také mezi účastníky navzájem. Zatímco v době koronavirové pandemie jsme se setkávali pravidelně primárně se složkami IZS a Krajskou hygienickou stanicí, tak s počátkem války na Ukrajině jsme intenzivně spolupracovali především s hasiči, policií, ale také Odborem azylové a migrační politiky Ministerstva vnitra a Centrem pro integraci cizinců. Každá situace, se kterou se musíme jako kraj vyrovnávat nad rámec svěřených kompetencí, přináší nové výzvy a je dobré, když spolu všechny instituce v kraji umí hovořit a spolupracovat. V našem případě mohu říci, že spolupráce je dlouhodobě na velmi vysoké a profesionální úrovni,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

 

Ten si v průběhu setkání vyslechl například informace Českého statistického úřadu, jehož zástupci poděkovali za spolupráci krajskému úřadu z hlediska organizace voleb.

 

Zástupci složek integrovaného záchranného systému shrnuli především rok 2022 z hlediska zásahů a výjezdů, ale informovali také o připravovaných investičních akcích do svého majetku. Hejtman Martin Netolický v té souvislosti připomněl plány kraje z hlediska zázemí Zdravotnické záchranné služby. „V tuto chvíli připravujeme vybudování nových základen v Litomyšli a ve Svitavách a vzhledem k narůstajícímu počtu výjezdů jsme otevřeli debatu také nad novou základnou v České Třebové. K tomu řešíme posílení posádek v Červené Vodě a Vysokém Mýtě,“ sdělil hejtman. Na setkání vystoupili například také zástupci Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových, Státního pozemkového úřadu, Úřadu práce, Celního úřadu či Agentury ochrany přírody a krajiny. (MiV) Foto: Pk

Mohlo by vás zajímat:

Ke 111. výročí existence

Ke 111. výročí existence

Speciální škola v Pardubicích dostala nový objekt integračního centra

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku

Doprava v obcích bude omezena

Doprava v obcích bude omezena

Chystají se opravy v Mněticích a Ostřešanech

Amerika a její krásy

Amerika a její krásy

Komunita pro komunitu pořádá v Chotči cestovatelskou přednášku Michaely Hrdé

Cenné dokumenty a svědectví

Cenné dokumenty a svědectví

Výstava ve Státním archivu přibližuje bojiště našich vojáků ve Velké válce

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Polovinu investice uhradí Státní fond dopravní infrastruktury