Bečka nahradí Böhmovou

Město Pardubice - 17. 03. 2023
Bečka nahradí Böhmovou

PARDUBICE - Do městského zastupitelstva na březnovém zasedání vstoupí Dominik Bečka. 31letý manažer finančních rizik naváže na své tříleté působení na prvním obvodu, věnovat se bude hlavně rozpočtu a kvalitě veřejného prostoru v centru Pardubic. V zastupitelských lavicích nahradí Ivanu Böhmovou v opozičním klubu Pirátů.



„Pardubice se rozvíjí leckdy nahodile, bezohledně ke stávajícím obyvatelům a zbytečně draze nebo rizikově pro městskou kasu. Právě v hospodaření a ve veřejném prostoru koalice s nejtěsnější většinou často jen lepí, co se dá. Potřebují aktivní opozici, jsem připraven ji posílit,“ říká ke svým prioritám Dominik Bečka, který se stane nejmladším zastupitelem města v tomto volebním období.

 

Dominik Bečka je zastupitelem prvního pardubického obvodu a předsedou Pirátů Pardubicko. Profesně řídí tržní rizika v pojišťovně, má přes 6 let zkušeností ve finančním sektoru. Vystudoval bankovnictví a veřejné rozpočty na Fakultě financí a účetnictví pražské VŠE. Veřejným financím se věnuje také jako externí člen finančního výboru kraje. Na kandidátce pro komunální volby 2022 byl na čtvrtém místě.

 

V zastupitelských lavicích nahradí pedagožku Ivanu Böhmovou, která se již od minulého volebního období aktivně věnovala školství, sportu a sociální politice. Spolu se svou rodinou využila pracovní nabídku v zahraničí, která přišla po loňských volbách. „Je to výzva a příležitost zvýšit svou kvalifikaci a jazykovou vybavenost. Čeká mě třeba stáž v Evropském parlamentu. Z Pardubic rozhodně nezmizím, svým kolegům budu pomáhat i na dálku. Mandátu se dočasně vzdát nejde. Předávám ho ale s klidem, protože na mé místo nastoupí právě Dominik,“ říká Ivana Böhmová.

 

„Post zastupitele je pro mě službou mým sousedům a chci ji dělat naprosto otevřeně. Proto o své práci pravidelně píšu, zveřejním svůj kalendář, příjmy z veřejných rozpočtů a kontakty. Tak, jak by naši veřejní zástupci měli pracovat běžně,“ popisuje Bečka. Zastupitelský slib složí na nejbližším zasedání 20. března. (zr) Foto: PP (Na snímku Ivana Böhmová a Dominik Bečka)

Mohlo by vás zajímat:

Dukla Sportovní: další krok

Dukla Sportovní: další krok

Rekonstrukce basketbalové haly je na spadnutí

Oživí veřejný prostor

Oživí veřejný prostor

Cestu na zámek bude nově zdobit nadživotní socha koně

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Budovu radnice ozdobí na podporu Dynama šály

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Univerzita Pardubice letos začne stavět budovu pro Fakultu zdravotnických studií

Sázka je sázka

Sázka je sázka

Hradecká primátorka oblékla pardubický dres

Radnici navštívili studenti z Tchaj-wanu

Radnici navštívili studenti z Tchaj-wanu

Program výměnného pobytu je velmi pestrý