Nechali Spartu ovládnout tabulku

Fotbal - 09. 04. 2023
Nechali Spartu ovládnout tabulku

PARDUBICE – Na rovinu, úspěch proti rozjeté a po prvním místě v tabulce toužící Spartě mohl čekat před nedělním utkáním 26. kola základní části Fortuna:ligy opravdu pouze největší optimista. Když ve 4. minutě zahrávali hosté svůj již třetí rohový kop, asi každému příznivci domácího FK Pardubice zatrnulo. Navíc Pardubičtí působili po delší době hned od počátku zase ustrašeně, nevýrazně – a moc jim toho nevycházelo. Za zmínku stojí snaha Krobotova v 10. minutě a pak hezká střela Janoškova ve 27. minutě. Gólově ovšem plnili statistiky toliko Letenští, na hřišti jednoznačně lepší. Ve 20. otevřel skóre Kuchta a pak se hlavou po rohovém kopu, když se všichni ostatní proměnili v solné sloupy a zaváhal i brankář Budinský, trefil Krejčí.

 

Ve druhé půli se nejprve z gólu radovali hosté, v 62. minutě dokonce i domácí – v obou případech však předčasně, neboť branky nebyly uznány. Domácí hru mírně zlepšili, pomohla i střídání, zrychlení bylo více než patrné, nicméně zázrak se nedostavil. Dívat se na to již sice dalo, ale pozdě bylo již i na korekci. A co si pomyslet o „nevydařeném“ sólu Kuchty těsně před koncem? Asi už nechtěl Pardubice ponížit. Dvougólová prohra ještě není výsledkem tak hrozným.

 

Situace na samém dnu prvoligové tabulky zůstává, až na další odskok Teplic, nezměněna. Za nejkratší konec provazu stále tahají Zlín a Pardubice.

 

FK Pardubice – AC Sparta Praha 0:2 (0:2). Přihlíželo 4620 diváků (vyprodáno). (ro) Foto z utkání: MILAN KŘIČEK (Na snímku domácí hráč Martin Chlumecký s letenským Tomášem Čvančarou)

 

Podrobný referát včetně sestavy přinese úterní tištěné vydání Týdeníku Pernštejn. Na webových stránkách bude k dispozici v sekci Premium – Archiv tištěných vydání v pondělí kolem 22. hodiny.

Mohlo by vás zajímat:

Žádný tříbodový polštářek...

Žádný tříbodový polštářek...

Pardubičtí fotbalisté nakonec s budějovickým Dynamem pouze remizovali 1:1

Důležitá výhra na Hané

Důležitá výhra na Hané

Pardubičtí fotbalisté zabodovali v Olomouci

Tři červené a další prohra…

Tři červené a další prohra…

Pardubičtí fotbalisté doma padli s Baníkem

Zmar pod hradeckými lízátky

Zmar pod hradeckými lízátky

Pardubičtí fotbalisté v derby neuspěli, příliš pozdě začali být aktivní

Proti Plzni od začátku v deseti

Proti Plzni od začátku v deseti

Vývoj utkání s Viktorií výrazně ovlivnil Halinského faul, Pardubičtí však nakonec i křesali naději

Sedmiminutový hattrick Mojmíra Chytila

Sedmiminutový hattrick Mojmíra Chytila

Pardubičtí fotbalisté si odvážejí z pražského Edenu prohru 0:3