Mám takový pocit

Město Pardubice - 28. 04. 2023
Mám takový pocit

PARDUBICE - Tradiční konference studentů a vědců sociální a kulturní antropologie Fakulty filozofické Univerzity Pardubice Sociocon láká letos na atraktivní témata. S podtitulem Mám takový pocit nabídne návštěvníkům diskuse, představení výzkumů, dokumenty, absolventské filmy i studentský koncert. Celodenní akce obsadí 2. května od 10.30 hodin pardubické Divadlo 29.

 

Mezi zajímavými tématy se objeví například příspěvek o životě komunity Masajů v severní Tanzánii, snímek o skalních lezcích ze oblasti Hruboskalska či o seniorech v období světové pandemie. Film s tématem žen v továrnách, bádání o holokaustu Romů a Sintů, výzkum o budování občanské společnosti v Mosambiku nebo o fenoménu sexualizovaného násilí, jsou další témata, která studenti a výzkumníci na letošní akci otevřou.

 

Kolektivní monografii Na křídlech aztéckého orla představí expert na iberoamerikanistiku docent Oldřich Kašpar. Vedoucí Katedry sociální a kulturní antropologie Tomáš Boukal uvede svoji publikaci Po stopách lidojeda: Existuje genetika mýtů?, ve které se věnoval vyprávění původních obyvatel Sibiře, Severní Ameriky a Evropy.

 

Krátkometrážní snímky Portréty války nastíní současné životy ukrajinských uprchlíků. Tvůrčí interkulturní dialogy vznikly za podpory projektu Rozjeď to, na kterém spolupracuje Univerzita Pardubice společně se Statutárním městem Pardubice.

Akci zakončí studentský koncert Huku – hudba v různých kulturách, který začíná v 19.30.

 

Sociocon je součástí akce Multikulturní týden, která probíhá také pod záštitou rektora Univerzity Pardubice Libora Čapka. Vstup pro veřejnost je zdarma. (MaM) Foto: ARCHIV UPCE

Mohlo by vás zajímat:

Nostalgické linky startují

Nostalgické linky startují

Nedělní akce připomene 70 let provozu trolejbusů na Slovany

Dukla Sportovní: další krok

Dukla Sportovní: další krok

Rekonstrukce basketbalové haly je na spadnutí

Oživí veřejný prostor

Oživí veřejný prostor

Cestu na zámek bude nově zdobit nadživotní socha koně

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Budovu radnice ozdobí na podporu Dynama šály

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Univerzita Pardubice letos začne stavět budovu pro Fakultu zdravotnických studií

Sázka je sázka

Sázka je sázka

Hradecká primátorka oblékla pardubický dres