Výjimečná debata odborníků

Region - 03. 05. 2023
Výjimečná debata odborníků

PARDUBICE - Dětská paliativní péče bude klíčovým tématem odborného setkání, které organizuje ve čtvrtek 4.5. od 13 do 17 hodin Fakulta zdravotnických studií Univerzity Pardubice. Experti, kteří se této oblasti věnují prostřednictvím různých oborů, budou diskutovat v univerzitní aule. Akci fakulta pořádá v rámci projektu IDePa s podporou Nadace rodiny Vlčkových.

 

Události s názvem Multioborová spolupráce v dětské paliativní péči se zúčastní mimo jiné nemocnice, hospice nebo dětská centra. Během akce se bude diskutovat o rolích sociálních pracovníků nebo sester v paliativní péči a o stavu dětské paliativní péče v České republice i výuce budoucích odborníků na vysokých školách. Vystoupí rovněž zástupci Nadace rodiny Vlčkových, která se soustředí na rozvoj dětské paliativní péče.

 

„Setkání je výjimečnou příležitostí multidisciplinárního dialogu mezi odborníky na zásadní téma nejen zdravotnictví, sociální oblasti, ale i celé společnosti. Přinese nové úhly pohledu na dané téma, které mohou pomoci rozvoji dětské paliativní péče. Dalším pozitivem je formát setkání, které je otevřené odborné i laické veřejnosti. Přáli bychom si, aby z něho vyšla naděje zlepšení kvality péče a života lidí, kterých se téma dotýká,“ uvedl nový děkan Fakulty zdravotnických studií Karel Sládek.

 

Fakulta už v letošním roce zahrne téma do výuky všech bakalářských studijních programů tzn. všeobecné ošetřovatelství, porodní asistence, zdravotnické záchranářství, zdravotně sociální péče i radiologická asistence. Základy dětské paliativní péče bude vyučovat v rámci pediatrie a paliativní péče podle studijních plánů jednotlivých studijních programů. Velký důraz bude klást na rozvoj komunikačních dovedností budoucích zdravotníků.

 

Univerzita Pardubice je jedinou vysokou školou v Česku, která získala finance z této nadace pro podporu výuky. Projekt se zkratkou „IDePa" - Implementace dětské paliativní péče do výuky na Fakultě zdravotnických studií podpořila nadace částkou více než 600 tisíc korun. Multioborové setkání je součástí celého projektu. (MaM) Foto: ARCHIV UPCE

Mohlo by vás zajímat:

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku

Doprava v obcích bude omezena

Doprava v obcích bude omezena

Chystají se opravy v Mněticích a Ostřešanech

Amerika a její krásy

Amerika a její krásy

Komunita pro komunitu pořádá v Chotči cestovatelskou přednášku Michaely Hrdé

Cenné dokumenty a svědectví

Cenné dokumenty a svědectví

Výstava ve Státním archivu přibližuje bojiště našich vojáků ve Velké válce

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Polovinu investice uhradí Státní fond dopravní infrastruktury

Opatovická Romana

Opatovická Romana

Nová teplárenská turbína za 581 milionů korun nese ženské jméno