Explosia má Osobnost roku

Region - 27. 05. 2023
Explosia má Osobnost roku

BRNO / PARDUBICE - Ocenění Osobnost roku míří z brněnského IDETu do Pardubic. Získal ho Ladislav Říha, pracovník s více než 35letou praxí v oblasti vývoje a výroby plastických trhavin.

 

Na brněnském výstavišti se uskutečnil mezinárodní veletrh obranných technologií IDET. Každoročně zde několik exponátů obdrží ocenění Zlatý IDET, která se předávají v podvečer prvního veletržního dne. A právě tehdy se velkého úspěchu dočkala také Explosia, když byl v rámci vyhlašování soutěže Zlatý IDET Osobností roku vyhlášen vedoucí skupiny výzkumu a vývoje plastických trhavin naší společnosti Ladislav Říha, autor většiny inovací týkajících se plastických trhavin v posledních 30 letech.

 

Významným výstupem jeho práce je například škála produktů kumulativních flexibilních náloží Semtex Razor, nebo nové typy plastických trhavin pro speciální aplikace jako například dynamická a aktivní ochrana vojenské techniky, prostředek určený k boji proti terorismu Semtex Dezintegrator a další.

 

Beru to jako ocenění i pro mé kolegy a vlastně celou firmu,“ říká ke svému ocenění Ladislav Říha. Hodnotící komise ho ocenila nejen pro jeho přínos v oblasti vývoje plastických trhavin, ale také především proto, že je vzorem skromného a odborně erudovaného obětavého zaměstnance s trvalým nadšením pro obor. Ladislav Říha je také spoluřešitel mnoha národních a mezinárodních projektů souvisejících se speciálními trhacími pracemi, detekcí výbušnin, fyzikou výbuchu a vysokorychlostními interakcemi.

 

Ocenění Zlatý IDET potvrzuje, že cesta kvalitního vývoje opřeného o spolehlivé zaměstnance místo honby za rychlými zisky, je cestou správnou. Láďovi velmi gratuluji, protože právě on patří k těm lidem, kteří si uznání stoprocentně zaslouží,“ dodává k získanému ocenění generální ředitel Explosie Kamil Dudek. (TZ – mv) Foto: EXPLOSIA

Mohlo by vás zajímat:

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku

Doprava v obcích bude omezena

Doprava v obcích bude omezena

Chystají se opravy v Mněticích a Ostřešanech

Amerika a její krásy

Amerika a její krásy

Komunita pro komunitu pořádá v Chotči cestovatelskou přednášku Michaely Hrdé

Cenné dokumenty a svědectví

Cenné dokumenty a svědectví

Výstava ve Státním archivu přibližuje bojiště našich vojáků ve Velké válce

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Polovinu investice uhradí Státní fond dopravní infrastruktury

Opatovická Romana

Opatovická Romana

Nová teplárenská turbína za 581 milionů korun nese ženské jméno