V baráži čeká Příbram

Fotbal - 28. 05. 2023
V baráži čeká Příbram

OSTRAVA – S jistotou účasti v baráži nastoupili pardubičtí fotbalisté dnes v podvečer na Městském stadionu ve Vítkovicích do utkání pátého, tedy posledního, kola nadstavby Fortuna:ligy.

 

První půli mače s Baníkem orámovaly góly obou celků. Pardubice inkasovaly již v 1. minutě po školácké chybě Vlčka, jehož obral o míč domácí Tijani a golmanu Markovičovi nedal šanci. Vyrovnat mohl Darmovzal v 9. minutě, nicméně nepodařilo se. Více šancí bylo na straně Baníku, nakonec se však radovaly Pardubice. Po Sychrově pěkném pasu Darmovzal tentokrát již s úspěchem v 45. minutě skóre srovnal.

 

Po změně stran Pardubičtí dvakrát udeřili v rozmezí tří minut. Ve 48. překvapil ostravského brankáře Hrubého Krobot a v 51. se podruhé strefil Darmovzal. Mezitím mohl ovšem opět srovnat Tijani… Ostravský hráč se opět zapsal do statistik až v 74. minutě po úspěšné penaltě nařízené za ruku v pokutovém území Pardubic. Následně měl dvě krásné šance Huf, škoda že zůstalo jen u nich. V 83. ale Huf krásně přihrál Limovi a brankostroj hostí opět a teď již naposledy zaúřadoval. Na stavu 2:4 se již nic nezměnilo.

 

Teď tedy Pardubice čekají dvě utkání v baráži s Příbramí. Ve čtvrtek 1.6. se bude hrát od 17.30 hodin v Příbrami, v neděli 4.6. začne v 17 hodin odveta v Pardubicích.

 

 

FC Baník Ostrava – FK Pardubice 2:4 (1:1). Přihlíželo 5605 diváků. (ro) Foto z utkání: RADEK KLIER (Na snímku uprostřed střelec dvou gólů Denis Darmovzal)

 

Podrobný referát včetně sestavy přinese pondělní tištěné vydání Týdeníku Pernštejn. Na webových stránkách bude k dispozici v sekci Premium – Archiv tištěných vydání v neděli kolem 22. hodiny.

Mohlo by vás zajímat:

Žádný tříbodový polštářek...

Žádný tříbodový polštářek...

Pardubičtí fotbalisté nakonec s budějovickým Dynamem pouze remizovali 1:1

Důležitá výhra na Hané

Důležitá výhra na Hané

Pardubičtí fotbalisté zabodovali v Olomouci

Tři červené a další prohra…

Tři červené a další prohra…

Pardubičtí fotbalisté doma padli s Baníkem

Zmar pod hradeckými lízátky

Zmar pod hradeckými lízátky

Pardubičtí fotbalisté v derby neuspěli, příliš pozdě začali být aktivní

Proti Plzni od začátku v deseti

Proti Plzni od začátku v deseti

Vývoj utkání s Viktorií výrazně ovlivnil Halinského faul, Pardubičtí však nakonec i křesali naději

Sedmiminutový hattrick Mojmíra Chytila

Sedmiminutový hattrick Mojmíra Chytila

Pardubičtí fotbalisté si odvážejí z pražského Edenu prohru 0:3