Mezi finalisty Markéta Hujerová

Region - 28. 06. 2021
Mezi finalisty Markéta Hujerová

 

PRAHA - Dne 24. června byla v budově Senátu ČR slavnostně vyhlášena anketa „Ředitel roku 2020/2021“. Mezi 10 finalisty soutěže byla ředitelka ZŠ a MŠ Rybitví Markéta Hujerová.

 

 

Ředitel školy udává její směr i atmosféru. Je to postava nesmírně důležitá, jelikož ovlivňuje a motivuje své žáky, jejich rodiny, tým kolegů a celou navazující komunitu. Pod záštitou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy zorganizovala společnost Tutor třetí ročník ankety, jejímž cílem je vzdát hold ředitelům a ředitelkám českých škol a ty nejúspěšnější také odměnit titulem a cenami.

 

 

Odborná porota hodnotila více než 100 nominací, z nichž vybrala 10 finalistů. Mezi navrhovateli se objevili učitelé, zaměstnanci školy, žáci, jejich rodiče či zřizovatelé škol.

 

 

V další fázi ankety se hodnotily zadané úkoly, ve kterých 7 ředitelů a 3 ředitelky odpovídali na otázky týkající se jejich silných a slabých stránek, zamýšleli se nad úspěchy školy i problémy, které je nutno v jejich zařízení řešit.

 

 

„Účast v této jedinečné anketě a postup do TOP 10 jsou pro mě velkou poctou. Akce mně přinesla mnoho nezapomenutelných a inspirativních setkání. Oceňuji profesionální organizaci projektu, nadchla mě odborná úroveň, pracovní nasazení a šířka aktivit všech finalistů. Těším se, že na akci naváže další zajímavá spolupráce,“ uvedla Markéta Hujerová.

 

 

Celkovým vítězem ankety se stala Marie Gottfriedová, která vede školu v třítisícovém městě Trmice kousek od Ústí nad Labem.

 

 

„Zaujal mě projev pana předsedy Senátu Miloše Vystrčila věnovaný budoucnosti školství, kompetencím ředitelů a důvěře v ředitelskou práci. Svou účast ve finále „Ředitele roku“ vnímám jako ocenění práce celého kolektivu školy, jejího zřizovatele Obce Rybitví a starostky Evy Šmeralové. Velkou zásluhu na tom mají také děti, žáci a jejich rodiče. Všem bych ráda poděkovala a popřála krásné a klidné léto,“ dodala Markéta Hujerová. (zr) Foto: ARCHIV REDAKCE

 

Mohlo by vás zajímat:

Ke 111. výročí existence

Ke 111. výročí existence

Speciální škola v Pardubicích dostala nový objekt integračního centra

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku

Doprava v obcích bude omezena

Doprava v obcích bude omezena

Chystají se opravy v Mněticích a Ostřešanech

Amerika a její krásy

Amerika a její krásy

Komunita pro komunitu pořádá v Chotči cestovatelskou přednášku Michaely Hrdé

Cenné dokumenty a svědectví

Cenné dokumenty a svědectví

Výstava ve Státním archivu přibližuje bojiště našich vojáků ve Velké válce

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Polovinu investice uhradí Státní fond dopravní infrastruktury