Pro občany i turisty

Region - 02. 07. 2021
Pro občany i turisty

 

SEČ - Na mapě Pardubického kraje se objevila další nová výjezdová základna krajských záchranářů. Poté, co byla v lednu 2020 otevřena dočasná základna v sídle profesionálních hasičů na Seči, byla ve čtvrtek uvedena do provozu samostatná budova za necelých 20 milionů korun.

 

 

„V létě 2019 jsem obdržel podnět od starostů z Třemošnicka, Ronova nad Doubravou a Seče, že jsou komplikace ve spolupráci s nemocnicí v Čáslavi a je nutné posílit krajskou záchranku, která jinak vyrážela až z Chrudimi. Proto jsme nejprve hledali dočasné řešení v rámci areálu profesionálních hasičů a urychlili projektování nové základny. Ta nás nakonec vyšla na necelých 20 milionů s tím, že se snažíme získat i na tento projekt dotaci z evropského programu REACT,“ řekl hejtman Martin Netolický.

 

 

Jednopodlažní budova zahrnuje dvě garážová stání, prostory pro řidiče, zdravotní sestry, záchranáře nebo lékaře, společnou místnost a sklady. „Pokračujeme v trendu vizuálně jednotných výjezdových základen s adaptací na konkrétní potřeby a prostory. Naše budovy jsou tak na první pohled rozeznatelné. V poslední době jsme takto vybudovali základny ve Starých Čívicích, Chrudimi, Holicích či Vysokém Mýtě,“ vyjmenoval hejtman Netolický.

 

 

„Jsem ráda, že se po tolika letech podařilo prosadit a postavit špičkové zázemí pro Zdravotnickou záchrannou službu v jihozápadní části Pardubického kraje, hojně navštěvovanou turisty. Přeji zaměstnancům, aby měli co nejméně výjezdů a občanům, aby naši záchrannou službu potřebovali co nejméně. Budou-li ji však potřebovat, přeji jim, aby vše dobře dopadlo, protože jejich zdraví je pro nás na prvním místě,“ sdělila náměstkyně hejtmana pro zdravotnictví Michaela Matoušková. (DoB) Foto: Pk

 

 

Mohlo by vás zajímat:

Ke 111. výročí existence

Ke 111. výročí existence

Speciální škola v Pardubicích dostala nový objekt integračního centra

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku

Doprava v obcích bude omezena

Doprava v obcích bude omezena

Chystají se opravy v Mněticích a Ostřešanech

Amerika a její krásy

Amerika a její krásy

Komunita pro komunitu pořádá v Chotči cestovatelskou přednášku Michaely Hrdé

Cenné dokumenty a svědectví

Cenné dokumenty a svědectví

Výstava ve Státním archivu přibližuje bojiště našich vojáků ve Velké válce

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Polovinu investice uhradí Státní fond dopravní infrastruktury