Pardubice pomáhají

Město Pardubice - 02. 07. 2021
Pardubice pomáhají

 

PARDUBICE – Město má po týdnu od založení sbírky pro Moravskou Novou Ves na účtu přes půl milionu korun. Během skvělého benefičního koncertu tří pardubických kapel pro Moravu se ve čtvrtek na Pernštýnském náměstí vybralo 101 226 korun v hotovosti, přes QR kód pak na sbírkovém účtu přibylo dalších 20 550 korun. Na historickém náměstí vystoupily skupiny Marien, Endee a Ready Kirken.

 

 

Od čtvrtečního večera přibylo na sbírkovém účtu města 20 550 korun poslaných převodem, v pátek ráno tak ukazoval celkovou částku 412 284 korun. Pořadatelé koncertu během dnešního dopoledne donesli dalších 101 226 korun vybraných během večera v hotovosti.

 

 

Na benefičním koncertu pardubické univerzity UPCE hraje pro Moravu, který se konal už ve středu 30. června, vystoupili členové Východočeského akademického orchestru a další hudebníci z pardubické umělecké scény a celkem se podařilo vybrat 31 105 Kč. I tyto peníze poputují do tornádem zasažené Moravské Nové Vsi.

 

 

„Jménem kapel, města, univerzity a dozajista i Moravské Nové Vsi všem děkujeme za účast na koncertech a solidaritu,“ uvedla za Magistrát města Pardubic Alexandra Tušlová z kanceláře primátora a dodala: „Pomůžeme společně, děkujeme!“

 

 

Městys Moravská Nová Ves se zhruba 2600 obyvateli je jednou z největších obcí Moravského Slovácka. Nachází se v národopisné oblasti zvané Podluží, mezi městy Břeclav a Hodonín, v nejjižnějším cípu Moravy, u hranic se Slovenskem a Rakouskem. Je jednou z nejvíce postižených obcí jižní Moravy, kterým bouře 24. června způsobila mnohamilionové škody a vyžádala si nejméně šest lidských životů. (zr) Ilustrační foto: BEDŘICH PRÁCHENSKÝ

 

Mohlo by vás zajímat:

Oživí veřejný prostor

Oživí veřejný prostor

Cestu na zámek bude nově zdobit nadživotní socha koně

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Budovu radnice ozdobí na podporu Dynama šály

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Univerzita Pardubice letos začne stavět budovu pro Fakultu zdravotnických studií

Sázka je sázka

Sázka je sázka

Hradecká primátorka oblékla pardubický dres

Radnici navštívili studenti z Tchaj-wanu

Radnici navštívili studenti z Tchaj-wanu

Program výměnného pobytu je velmi pestrý

Pozor na sobotní omezení

Pozor na sobotní omezení

Pardubický vinařský maraton přinese rozsáhlé změny MHD