S Jihlavou naprázdno

Fotbal - 14. 07. 2021
S Jihlavou naprázdno

HLINSKO – Série přípravných zápasů prvoligového mužstva FK Pardubice pokračovala v úterý. „Na krásném stadionu v Hlinsku ovšem našemu týmu souboj proti druholigové Jihlavě nevyšel, prohrál první poločas o jednu branku a zvrat nepřineslo ani dění po změně stran,“ uvedl klubový web.

 

 

FK Pardubice - FC Vysočina Jihlava 0:2 (0:1)

 

 

Zápas se hodnotí špatně, hlavně první poločas nebyl z naší strany dobrý. Nevím, jestli jsme měli těžší nohy, ale byli jsme v soubojích pozdě a nesbírali odražené míče. Neplnili jsme taktické pokyny tak, jak jsme zvyklí,“ uvedl po utkání pardubický obránce Tomáš Čelůstka.

 

 

Hráči Vysočiny se dostali do vedení ve 23. minutě, kdy zblízka překonal brankáře Letáčka Luis Arroyo. O přestávce pak Pardubičtí pětkrát vystřídali. Na hřiště se dostal i Adam Lupač z Benešova, jenž je v Pardubicích na zkoušce. Test stopera Josefa Jakaba z Dukly naopak už skončil.

 

 

Vedení v utkání držela Vysočina. V 70. minutě navíc přidal druhý gól Jihlavy Matúš Lacko, jenž se na hranici pokutového území opřel do odraženého míče. Na druhé straně mohl snížit Kostka, ale jeho dělovku vyrazil Vejmola.

 

 

Věřím, že se z toho oklepeme. V sobotu už máme generálku na ligu. Musíme si říct, co bylo špatně a co nejrychleji na to zapomenout,“ řekl Čelůstka.

 

 

Poslední přípravný zápas před startem FORTUNA:LIGY odehrají Pardubice v sobotu, kdy na stadionu Pod Vinicí hostí druholigovou Vlašim. Zápas začíná v 17 hodin.

 

 

Statistiky - branky: 23. Arroyo, 71. Lacko. ŽK: 1:0 (Čihák). Rozhodčí: Raplík – Hájek, Pfeifer. Diváků: 300.

Sestavy - FK PCE: 1. poločas: Letáček – Prosek, Šejvl, Toml, Čelůstka – Jeřábek – Beran, Solil – Dufek, Kostka, Tischler.
2. poločas: Letáček – Halász, Čihák, Toml (72. Šejvl), Čelůstka (61. Kurka) – Jeřábek (72. Beran) – Červ, Solil (61. Šimek) – Lupač, Huf, Kostka.
Jihlava: Vejmola – Křišťál, Vlček, Pojezný, Svoboda – Shudeiwa, Lacko – Arroyo, Zoubele, Selnar – Vedral (zrfkp) Foto: RADEK KLIER

 

Mohlo by vás zajímat:

Šťastná plichta

Šťastná plichta

Pardubičtí fotbalisté remizovali ve Zlíně

Žádný tříbodový polštářek...

Žádný tříbodový polštářek...

Pardubičtí fotbalisté nakonec s budějovickým Dynamem pouze remizovali 1:1

Důležitá výhra na Hané

Důležitá výhra na Hané

Pardubičtí fotbalisté zabodovali v Olomouci

Tři červené a další prohra…

Tři červené a další prohra…

Pardubičtí fotbalisté doma padli s Baníkem

Zmar pod hradeckými lízátky

Zmar pod hradeckými lízátky

Pardubičtí fotbalisté v derby neuspěli, příliš pozdě začali být aktivní

Proti Plzni od začátku v deseti

Proti Plzni od začátku v deseti

Vývoj utkání s Viktorií výrazně ovlivnil Halinského faul, Pardubičtí však nakonec i křesali naději