Kraj pomůže

Region - 28. 07. 2021
Kraj pomůže

 

PARDUBICKO - Koronavirová pandemie zasáhla ve školství nejen školy samotné, ale také domovy mládeže, školní jídelny či Centrum celoživotního vzdělávání (CCV) v Pardubicích. O možné finanční pomoci jednal s ředitelkami CCV Pardubice a Domova mládeže a školní jídelny Pardubice hejtman Martin Netolický.

 

„Nechceme uvolnit prostředky jen na základě žádosti, a proto detailně debatujeme se všemi organizacemi, které mají nějaké finanční problémy způsobené covidem. V případě domovů mládeže je to samozřejmě fakt, že žáci trávili větší část loňského roku, ale také letošního roku doma. Proto logicky domovům vypadl příjem od žáků za ubytování a stravu. V Pardubicích je ubytovaných 700 žáků, a proto je propad nejvyšší, i přes nižší náklady na energie, údržbu a další provozní náklady. Vedlejší ekonomická činnost jako například ubytovávání přes letní prázdniny propady nenahradí,“ řekl hejtman Netolický, který s ředitelkou Alenou Krabcovou hovořil také o možnostech navýšení kapacity domova, jelikož každoročně poptávka přesahuje kapacitu o přibližně 150 dětí.

 

Obdobné je také v případě Centra celoživotního vzdělávání Pardubice, které zaznamenalo výpadek v rámci kurzů pro pracovníky ve školství. „Bavíme se v tomto případě o dorovnání přibližně 250 tisíc korun, pokud nenastane od září další výrazný výpadek příjmů. Vzdělávací akce formou webinářů samozřejmě nenahradí v plné míře příjmy organizace. Navíc v prvních měsících pandemie nebyla tato forma natolik rozšířená,“ řekl hejtman s tím, že o finanční pomoci všem organizacím bude krajská rada jednat na začátku září. (DoB) Ilustrační foto: BEDŘICH PRÁCHENSKÝ

Mohlo by vás zajímat:

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Koalice pro Pardubický kraj půjde do podzimních voleb opět společně

Před druhou etapou rekonstrukce

Před druhou etapou rekonstrukce

Rozšíření Gočárovy galerie v Automatických mlýnech je výzvou pro architekty

V Kladrubech s mezinárodní účastí

V Kladrubech s mezinárodní účastí

Jedni z nejlepších vozatajů světa zavítali na Rudolfův pohár 2024

Snaží se nalézt dohodu

Snaží se nalézt dohodu

Společné komuniké Pardubického kraje, Nemocnic Pardubického kraje a Lékařského odborového klubu

Zvána je i široká veřejnost

Zvána je i široká veřejnost

Na Univerzitě Pardubice vystoupí světová špička ve 3D designu

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Ti nezaváhali a okamžitě se pustili do záchrany lidského života