Smlouvy s dopravci podepsány

Region - 30. 07. 2021
Smlouvy s dopravci podepsány

 

PARDUBICKO - Nové desetileté smlouvy na zajištění autobusové dopravní obslužnosti v Pardubickém kraji jsou podepsány. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže totiž zamítl námitky jedné z neúspěšných společností. Dopravci by měli v kraji jezdit od 12. prosince. Konkrétní termín je však v jednání.

 

„Zamítnutí námitek ze strany Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže pro nás bylo samozřejmě dobrou zprávou, protože tak končí anabáze, která nám neumožnila podepsat smlouvy s vítěznými dopravci dříve. Nutno dodat, že podobný postup řešili dopravci také v jiných krajích. Už nyní tak jezdíme v takzvaném provizoriu, které v tuto chvíli končí v prosinci,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast dopravy Michal Kortyš. „Naplánovaný prosincový termín je z důvodu neustálého prodlužování a odvolávání firem ohrožen, a proto budeme intenzivně jednat s novými dopravci o tom, kdy je z jejich pohledu reálný termín zahájení provozu,“ řekl Kortyš.

 

Podle hejtmana Martina Netolického dává rozhodnutí antimonopolního úřadu kraji za pravdu, že kritéria byla nastavena dobře. „Jsme přesvědčeni, že se na naší straně chyba nestala a jsem rád, že nakonec ÚOHS rozhodl v náš prospěch. Pevně věřím, že se v rámci nové desetileté smlouvy zlepší komfort pro cestující, protože se zvýší konkurenční prostředí mezi dopravci. Důležité je, že všechny společnosti budou zařazeny do našeho integrovaného dopravního systému IREDO,“ řekl hejtman Martin Netolický. „Celková hodnota desetileté zakázky pro všechny oblasti a dopravce činí 6,745 miliard korun,“ doplnil hejtman, který je v krajské radě zodpovědný za rozpočet a finance.

 

Výběrové řízení bylo rozděleno na osm jednotlivých oblastí. „Na Jevíčsku, Litomyšlsku, Lanškrounsku a Orlickoústecku zvítězilo sdružení firem BusLine LK a BL14. Přeloučsko bude zajišťovat společnost Umbrella Coach & Buses, Poličsko pak společnost ZDAR. Na Chrudimsku bude i nadále jezdit Arriva Východní Čechy a Holicko pro nás zajistí firma Car-Tour,“ vyjmenoval náměstek hejtmana Michal Kortyš s tím, že portfolio společností je tak pestřejší, než tomu bylo doposud. (DoB) Foto: arriva.cz

 

Mohlo by vás zajímat:

Ke 111. výročí existence

Ke 111. výročí existence

Speciální škola v Pardubicích dostala nový objekt integračního centra

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku

Doprava v obcích bude omezena

Doprava v obcích bude omezena

Chystají se opravy v Mněticích a Ostřešanech

Amerika a její krásy

Amerika a její krásy

Komunita pro komunitu pořádá v Chotči cestovatelskou přednášku Michaely Hrdé

Cenné dokumenty a svědectví

Cenné dokumenty a svědectví

Výstava ve Státním archivu přibližuje bojiště našich vojáků ve Velké válce

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Polovinu investice uhradí Státní fond dopravní infrastruktury