Bývalý hotel hyzdí Bradlo

Region - 30. 07. 2021
Bývalý hotel hyzdí Bradlo

 

HORNÍ BRADLO – Krajský radní pro venkov, životní prostředí a zemědělství Miroslav Krčil pokračuje ve svých cestách po obcích regionu. Ve čtvrtek navštívil Horní Bradlo, které patří do širší rekreační oblasti v okolí Sečské přehrady a velmi dobře jej znají žáci škol nejen z Pardubického kraje z táborů a škol v přírodě. Se starostou Radislavem Kumpanem hovořil především o investičních akcích, provozu místní prodejny či o podpoře mikroregionů ze strany kraje.

 

„Obec realizuje řadu důležitých záměrů a investic. V poslední době převzala hned několik nemovitostí. Například sokolovnu, koupila také bývalý hotel Mareš, který je v dezolátním stavu. Protože hyzdí celé prostranství v obci, plánuje vedení obce jeho demolici. Vzhledem k tomu, že se budova nachází v blízkosti řeky, tak je dobré, že se odstraní i potenciální ekologická hrozba. Místo hotelu by měl vzniknout prostor veřejné zeleně. Celý tento záměr bychom mohli jako kraj finančně podpořit,“ uvedl radní Miroslav Krčil s tím, že třetí investicí je odkup obecní prodejny. „Obec udělala velmi dobře, když se rozhodla odkoupit budovu prodejny a nabídla ji k provozování soukromníkovi, který tak úspěšně zajišťuje servis jak pro občany, tak pro návštěvníky,“ řekl Krčil.

 

Ten se starostou řešil také otázku podpory mikroregionů v rámci krajského programu obnovy venkova. „Pan starosta je zároveň předsedou mikroregionu Centrum Železných hor, a proto jsem chtěl znát jeho názor na podporu kraje v dalších letech. Odnesl jsem si řadu poznatků a myslím, že bychom měli opět uvažovat o zařazení podpory mikroregionů do programu obnovy venkov,“ dodal radní Miroslav Krčil. (DoB) Foto: Pk

Mohlo by vás zajímat:

V Kladrubech s mezinárodní účastí

V Kladrubech s mezinárodní účastí

Jedni z nejlepších vozatajů světa zavítali na Rudolfův pohár 2024

Snaží se nalézt dohodu

Snaží se nalézt dohodu

Společné komuniké Pardubického kraje, Nemocnic Pardubického kraje a Lékařského odborového klubu

Zvána je i široká veřejnost

Zvána je i široká veřejnost

Na Univerzitě Pardubice vystoupí světová špička ve 3D designu

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Ti nezaváhali a okamžitě se pustili do záchrany lidského života

Ke 111. výročí existence

Ke 111. výročí existence

Speciální škola v Pardubicích dostala nový objekt integračního centra

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku