Letní kino s velkou změnou

Kultura - 02. 08. 2021
Letní kino s velkou změnou

PARDUBICE - Mají za sebou hodně krušný rok. Děti si v posledním roce zažily něco doposud nevídaného – nedostaly se do školy, mezi kamarády ani na kroužky. Proto se pořadatelé letního kina rozhodli, že v srpnu bude filmové plátno patřit právě jim.

 

Srpnový program šestnáctého ročníku konaného pod taktovkou nového pořadatele, společnosti NO PROBLEM PROMOTION bude výjimečný.

 

Po celý měsíc se budou promítat rodinné a animované filmy. „Poslední rok byl těžký pro všechny, nejvíce ale pro děti a dospívající mládež, pro které jsou sociální kontakty velice důležité. Proto jsme se rozhodli věnovat jim celý měsíc. Promítat budeme filmy nejen přímo určené dětem, ale také ty, na které se ráda podívá celá rodina. Věříme, že i dospělí si s námi rádi zavzpomínají na léta dětství a dospívání,“ říká pořadatel Pardubického letního kina Richard Motyčka.

 

Hlavním partnerem festivalu je společnost URANIA, s.r.o. která během srpna představí to nejlepší ze své distribuční nabídky.

 

Filmy budou začínat vždy v devět hodin večer. „V srpnu se dá promítat dříve než v červenci, protože se dříve stmívá, což je výhoda. Dřívější začátky bohužel nejsou možné, zážitek z příběhu odehrávající se na stříbrném plátně by nebyl plnohodnotný. A to by byla vzhledem k dokončené výstavbě areálu, jehož současné vybavení skvěle zapadá do přírodního prostředí, velká škoda,“ dodal Richard Motyčka.

Pardubické letní kino je největším letním kinem v České republice a svým rozsahem, počtem projekcí a délkou trvání nejen tuzemským, ale i středoevropským unikátem. A stejně unikátní je tento kinematografický počin.

© NO PROBLEM PROMOTION, Foto: letni-kino.cz

Mohlo by vás zajímat:

K Roku české hudby

K Roku české hudby

Čtvrteční abonentní koncert Barocco sempre giovane s houslistou Janem Talichem

Kouzelný klarinet

Kouzelný klarinet

Dubnové abonentní koncerty Komorní filharmonie

Pořád jsem to já

Pořád jsem to já

Dojemná hra poprvé na prknech Východočeského divadla

Jeden svět je opět tady

Jeden svět je opět tady

Festival v Divadle 29 vstupuje do světa fikčních filmů a virtuální reality

Exkluzivně s Jankem Ledeckým

Exkluzivně s Jankem Ledeckým

Pirate Swing Band si opět troufne spojit nespojitelné

Festival je připraven

Festival je připraven

Pardubické hudební jaro zahájí příští úterý Gabriela Beňačková