Sportovní park na zámku

Město Pardubice - 06. 08. 2021
Sportovní park na zámku

PARDUBICE - Zážitky nabitý program Sportovního parku Pardubice se bude odehrávat také v jedinečném prostředí zdejšího zámku. Kromě sportovních stanovišť společenského tance, lukostřelby a zámeckého orienťáku nabídne také večerní přednášky a cvičení na zámeckých valech. Po nich také povede část trasy závodu Gladiator race.

 

Na zámku jsme propojili kulturu a sport,“ říká Tomáš Libánek, ředitel Východočeského muzea. „Od 7. do 9. srpna najdou návštěvníci v parkánu u mostku stanoviště společenského tance. Od 10. do 12. srpna pak v zadní části parkánu stanoviště lukostřelců. A protože víme, že právě pojmy jako je parkán nebo třeba rondel či hláska nejsou návštěvníkům často jasné, vytvořili jsme takzvaný Z.orienťák, prostě osobitý orientační běh po zámku, který s těmito architektonickými pojmy děti seznámí,“ upřesňuje Libánek.

 

Ve všední dny sportovní program doplní večerní přednášky v nově zrekonstruovaném přednáškovém sále. Věnovat se budou posilování odolnosti, mindfulness – všímavosti v lidských vztazích, nebo tomu, jak vypadá výcvik záchranářského psa od prvních krůčků až k vrcholu a jak probíhají záchranné práce se psy. Čtvrteční večer bude patřit komentované prohlídce výstavy Nížina fotografa Radka Kalhouse.

 

Ve dnech 8., 10., 12. a 15. srpna jsou návštěvníci zváni na večerní pilates, power jógu či cvičení pro zdravá záda. Na prvním rondelu valů začíná obvykle v 18:30, pouze 15. srpna v 18 hodin. (skp) Foto: VČM (Snímek z jednoho z minulých ročníků stejné akce)

Mohlo by vás zajímat:

Dukla Sportovní: další krok

Dukla Sportovní: další krok

Rekonstrukce basketbalové haly je na spadnutí

Oživí veřejný prostor

Oživí veřejný prostor

Cestu na zámek bude nově zdobit nadživotní socha koně

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Budovu radnice ozdobí na podporu Dynama šály

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Univerzita Pardubice letos začne stavět budovu pro Fakultu zdravotnických studií

Sázka je sázka

Sázka je sázka

Hradecká primátorka oblékla pardubický dres

Radnici navštívili studenti z Tchaj-wanu

Radnici navštívili studenti z Tchaj-wanu

Program výměnného pobytu je velmi pestrý