Na projekty i realizaci

Region - 09. 08. 2021
Na projekty i realizaci

PARDUBICE - Krajští radní schválili návrh na poskytnutí dotací v rámci rozvoje infrastruktury v oblasti vodního hospodářství. Jedná se o dotace na projektové dokumentace a následné realizace vodovodů, kanalizací a čističek odpadních vod. Celkově bylo v tomto druhém kole rozděleno přes 20 milionů korun. Finální slovo budou mít na svém zářijovém jednání krajští zastupitelé.

 

„S projekty obcí na přípravu a následnou realizaci vodovodů, kanalizací a čističek odpadních vod se setkáváme v posledních letech stále častěji. Pro samotnou obec se často jedná o nesmírně finančně náročnou akci, která se neobejde bez čerpání úvěrů. Proto se snažíme prostřednictvím našich dotačních titulů pomoci. Obcím tam můžeme alespoň částečně uvolnit ruce při realizaci dalších investic,“ řekl hejtman Martin Netolický.

 

Jeho slova potvrdil také radní pro venkov, životní prostředí a zemědělství Miroslav Krčil. „Jde nám o to, abychom obcím pomohli v maximální možné míře. Vzhledem k tomu, že žádosti obcí a svazků obcí značně převyšují finanční možnosti krajského rozpočtu, museli jsme ale řešit na hodnotící komisi dílčí úpravy. Navrhli jsme tedy, aby žadatelé o dotace na projektové dokumentace obdrželi polovinu rozpočtových nákladů, maximálně 250 tisíc korun. U novostaveb vodovodů, kanalizací a čističek odpadních vod jsme maximální částku na jednoho žadatele navrhli ve výši 3,2 milionů korun,“ řekl radní Miroslav Krčil. „Mezi úspěšné žadatele na vybudování kanalizace patří například obce Horka, Třibřichy, Kostelec u Heřmanova Městce, Kočí či Jankovice,“ upřesnil radní Miroslav Krčil. (DoB) Ilustrační foto: BEDŘICH PRÁCHENSKÝ

Mohlo by vás zajímat:

Ke 111. výročí existence

Ke 111. výročí existence

Speciální škola v Pardubicích dostala nový objekt integračního centra

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku

Doprava v obcích bude omezena

Doprava v obcích bude omezena

Chystají se opravy v Mněticích a Ostřešanech

Amerika a její krásy

Amerika a její krásy

Komunita pro komunitu pořádá v Chotči cestovatelskou přednášku Michaely Hrdé

Cenné dokumenty a svědectví

Cenné dokumenty a svědectví

Výstava ve Státním archivu přibližuje bojiště našich vojáků ve Velké válce

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Polovinu investice uhradí Státní fond dopravní infrastruktury