Kde jinde než tady

Region - 24. 08. 2021
Kde jinde než tady

CHRUDIM - Pardubický kraj bude na Střední škole zemědělské a vyšší odborné škole Chrudim realizovat projekt na zlepšení hospodaření se srážkovými vodami v areálu školního statku ve Vestci. Celkové náklady po výběrovém řízení činí 7,6 milionu korun včetně daně. Projekt je spolufinancovaný z Operačního programu Životní prostředí.

 

Kde jinde řešit hospodaření se srážkovými vodami než na zemědělské škole. Celý projekt je nastaven tak, abychom zajistili podchycení srážkových vod z části střech stávajících budov a doplněním stávajícího systému srážkové kanalizace. Srážkové vody budou shromažďovány v podzemních nádržích a budou využívány pro zalévání zeleně v areálu. Zároveň vyměníme současné železobetonové panely za nové povrchy tvořené zatravněnými rošty,“ řekl krajský radní pro oblast školství Josef Kozel.

 

Předpokládané náklady projektu podle projektové dokumentace byly necelých 9,3 milionu korun včetně daně. „V rámci výběrového řízení posuzovala hodnotící komise pět nabídek od 7,6 až po 10 milionů korun včetně daně. Staveniště bude předáno nejpozději do začátku dubna příštího roku s dokončením do konce srpna, tedy před zahájením nového školního roku,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast investic Roman Línek.

 

Projekt je spolufinancování z fondů Evropské unie. „Na projekt máme potvrzenou registraci a rozhodnutí o poskytnutí dotace v rámci Operačního programu Životní prostředí, konkrétně ze specifického cíle 1.3., který řeší povodňovou ochranu intravilánu a hospodaření se srážkovými vodami. Výše evropské dotace je 85 procent z celkových způsobilých výdajů,“ upřesnil radní pro evropské fondy a regionální rozvoj Ladislav Valtr. (DoB) Foto: web školy

 

Mohlo by vás zajímat:

Cenné dokumenty a svědectví

Cenné dokumenty a svědectví

Výstava ve Státním archivu přibližuje bojiště našich vojáků ve Velké válce

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Polovinu investice uhradí Státní fond dopravní infrastruktury

Opatovická Romana

Opatovická Romana

Nová teplárenská turbína za 581 milionů korun nese ženské jméno

Cyklobusy jinak

Cyklobusy jinak

Do nové turistické sezóny vyjedou tři linky 

Zemřel poslanec Jaroslav Bašta

Zemřel poslanec Jaroslav Bašta

Ve sněmovně by ho měl v klubu SPD nahradit Marcel Dlask

Podvečerní zásah hasičů

Podvečerní zásah hasičů

Čtyři jednotky likvidovaly požár chaty