Nepříliš kvalitní derby skončilo remízou

Fotbal - 01. 10. 2023
Nepříliš kvalitní derby skončilo remízou

PARDUBICE Soubojem o změnu na pozici momentálního východočeského lídra se mohlo stát v 10. kole Fortuna:Ligy derby, v němž se domácí potkali v neděli večer v CFIG Areně s týmem FC Hradec Králové.

 

Herně to ovšem byla po úvodním hvizdu z obou stran bída, hezkých momentů se diváci dočkali v množství zcela minimálním. Pardubice se dlouho hledaly, do ojedinělých šancí se dostali Daněk, Icha a Kukučka, všichni však bez potřebného efektu. Hradec se nepředvedl o nic lépe, na hřišti tak vládly nuda se zoufalostí. Až přišla 44. minuta. Po faulu na domácího Daňka v pokutovém území, který musel za sudího Berku řešit VAR, proměnil s naprostou suverenitou penaltu Černý. A bylo to 1:0.

 

Obraz hry se po přestávce zlepšil, škoda promarněných šancí Pardubic kolem 50. minuty. Do hezkých příležitostí se několikrát probojovali i Votroci, konečně se začal hrát fotbal alespoň na přijatelné úrovni. A v 62. minutě přišlo vyrovnání, po pěkném centru Pilaře překonal pardubického golmana Budinského Harazim. Hradec pak měl mírně navrch, občas i zatlačil a působil nápaditěji. To ovšem nezabránilo Pardubákům předvést pár pěkných šancí, velkou měl na kopačce kupříkladu Sychra v 80. minutě.

 

Začátkem poslední desetiminutovky se začalo zdát, že zápas spěje ke spravedlivé remíze. A bylo tomu tak, i když závěrečné minuty a nastavení patřily více domácím.

 

Jaký z toho mít konečný pocit? Obě mužstva jsou herně nepřesvědčivá a patří v tabulce přesně tam, kde jsou.

 

FK Pardubice – FC Hradec Králové 1:1 (1:0). Přihlíželo 4530 diváků. (ro) Foto z utkání: MILAN KŘIČEK (Na snímku kapitán domácího celku Pavel Černý při úspěšné penaltě)

 

Podrobný referát včetně sestavy přinese pondělní tištěné vydání Týdeníku Pernštejn. Na webových stránkách bude k dispozici v sekci Premium – Archiv tištěných vydání v neděli kolem 22. hodiny.

 

Mohlo by vás zajímat:

Tak ještě ne…

Tak ještě ne…

Pardubičtí fotbalisté prohráli v Jablonci

Další cenná výhra!

Další cenná výhra!

Pardubice porazily českobudějovické Dynamo

Ichovy seminůžky a Krobotova pojistka

Ichovy seminůžky a Krobotova pojistka

„Záchranářské“ utkání se Zlínem ve znamení dvou zcela rozdílných poločasů

Prohra v Ďolíčku, Sychrův gól nestačil

Prohra v Ďolíčku, Sychrův gól nestačil

Fotbalisté Pardubic končí základní část Fortuna:Ligy na 13. místě

Další ztracené body

Další ztracené body

Pardubičtí fotbalisté doma nestačili na Mladou Boleslav

Šťastná plichta

Šťastná plichta

Pardubičtí fotbalisté remizovali ve Zlíně