Nakonec pouze za jeden bod

Fotbal - 21. 10. 2023
Nakonec pouze za jeden bod

PARDUBICE Chvályhodně bez přílišného respektu k soupeři z Hané, držícímu čtvrté místo tabulky, se pustili domácí hráči do utkání 12. kola Fortuna:Ligy hraného v sobotu odpoledne v CFIG Areně. Pravdou je, že Olomouc se musela obejít bez tří svých klíčových hráčů a na jejím výkonu to bylo zpočátku dosti patrné.

 

Sudí Rouček ten zákrok proti pardubickému Daňkovi v 18. minutě na čáře pokutového území Hanáků nejprve snad ani nezaregistroval. Zapískal až o dvě tři sekundy později, nejdříve nařídil přímý kop a nakonec po zásahu VAR penaltu. Daněk ve 21. minutě při ní nedal olomouckému brankáři Digaňovi sebemenší šanci. Na vedení Pardubic 1:0 se pak do konce první půle nic nezměnilo, hrál se vcelku vyrovnaný fotbal.

 

Po změně stran předváděli domácí opět odhodlaný výkon, škoda několika šancí. Při trojitém střídání v 60. minutě dostali šanci Krobot, Patrák a Tischler. Posledně jmenovaný skvěle dorazil v 63. a bylo to krásných 2:0. Ale jen na chvilku, znovu totiž zasáhl VAR a pro ofsajd gól Pardubic nebyl uznán. Olomouci jako by to vlilo krev do žil a začala být mnohem nepříjemnější. Zvláště po 80. minutě šlo pro domácí o perné momenty. V šestiminutovém nastavení úsilí Hanáků vyvrcholilo vyrovnáním z kopačky Beneše, pomohl jim ovšem těsně předtím špatným posouzením situace dnes tuze nepřesný a nejistý rozhodčí Rouček. Pouhý bod za konečnou remízu tak docela mrzí.

 

 

FK Pardubice – SK Sigma Olomouc 1:1 (1:0). Přihlíželo 3141 diváků. (ro) Foto z utkání: MILAN KŘIČEK (Na snímku domácí Kryštof Daněk, autor domácího gólu)

 

Podrobný referát včetně sestavy přinese pondělní tištěné vydání Týdeníku Pernštejn. Na webových stránkách bude k dispozici v sekci Premium – Archiv tištěných vydání v neděli kolem 22. hodiny.

 

Mohlo by vás zajímat:

Tak ještě ne…

Tak ještě ne…

Pardubičtí fotbalisté prohráli v Jablonci

Další cenná výhra!

Další cenná výhra!

Pardubice porazily českobudějovické Dynamo

Ichovy seminůžky a Krobotova pojistka

Ichovy seminůžky a Krobotova pojistka

„Záchranářské“ utkání se Zlínem ve znamení dvou zcela rozdílných poločasů

Prohra v Ďolíčku, Sychrův gól nestačil

Prohra v Ďolíčku, Sychrův gól nestačil

Fotbalisté Pardubic končí základní část Fortuna:Ligy na 13. místě

Další ztracené body

Další ztracené body

Pardubičtí fotbalisté doma nestačili na Mladou Boleslav

Šťastná plichta

Šťastná plichta

Pardubičtí fotbalisté remizovali ve Zlíně