Tříbodový Zlatohlávkův gól

Fotbal - 28. 10. 2023
Tříbodový Zlatohlávkův gól

ČESKÉ BUDĚJOVICE Hosté z Pardubic začali utkání 13. kola Fortuna:Ligy v sobotu odpoledne na Střeleckém ostrově lépe. Již v 9. minutě perfektně přihrál Hlavatý Zlatohlávkovi a ten nezaváhal. Svým prvním gólem v první lize poslal Pardubáky do vedení 1:0. Jejich kvalitní hru opřenou o dobrou kombinační techniku mohl ohrozit až ve 27. minutě budějovický Šigut, ale to byla jediná šance Jihočechů, jež od začátku mače za něco stála. Domácí vystřídali dva hráče a z nově příchozích se do práce s vervou pustil zejména Adediran – při jeho pokusu ve 41. minutě příznivcům Pardubic zatrnulo. Jednobrankový náskok však hosté do přestávky uhájili.

 

Také po přestávce působili Pardubičtí jako aktivnější celek, za zaznamenání stojí pokusy Míška a Vacka z 57. minuty, žel bez efektu. O dvě minuty později se velmi nešťastně zranil Sychra a musel být vystřídán Helešicem. V 67. se ještě jednou mohl trefit Zlatohlávek… V závěru utkání se domácí marně pokoušeli alespoň o remízový bod, statečný výkon Pardubic jistil dnes perfektní brankář Budinský.

 

Tři body z Českých Budějovic jsou velmi cenné, ztráta po domácí remíze s Olomoucí napravena. Teď konečně vyhrát i doma, a nejlépe hned za týden se Zlínem!

 

 

SK Dynamo České Budějovice - FK Pardubice 0:1 (0:1). Přihlíželo 2238 diváků. (ro) Foto: MILAN KŘIČEK (Na snímku z redakčního archivu Tomáš Zlatohlávek, autor pardubického gólu)

 

Podrobný referát včetně sestavy přinese pondělní tištěné vydání Týdeníku Pernštejn. Na webových stránkách bude k dispozici v sekci Premium – Archiv tištěných vydání v neděli kolem 22. hodiny.

 

Mohlo by vás zajímat:

Tak ještě ne…

Tak ještě ne…

Pardubičtí fotbalisté prohráli v Jablonci

Další cenná výhra!

Další cenná výhra!

Pardubice porazily českobudějovické Dynamo

Ichovy seminůžky a Krobotova pojistka

Ichovy seminůžky a Krobotova pojistka

„Záchranářské“ utkání se Zlínem ve znamení dvou zcela rozdílných poločasů

Prohra v Ďolíčku, Sychrův gól nestačil

Prohra v Ďolíčku, Sychrův gól nestačil

Fotbalisté Pardubic končí základní část Fortuna:Ligy na 13. místě

Další ztracené body

Další ztracené body

Pardubičtí fotbalisté doma nestačili na Mladou Boleslav

Šťastná plichta

Šťastná plichta

Pardubičtí fotbalisté remizovali ve Zlíně