Pohroma přišla po přestávce

Fotbal - 11. 11. 2023
Pohroma přišla po přestávce

MLADÁ BOLESLAV První poločas utkání 15. kola Fortuna:Ligy v Lokotrans Aréně nabídl v sobotu odpoledne překvapivě vyrovnaný fotbal, jako by domácí nedělilo od hostů sedm příček tabulky a hlavně desetibodový náskok. Pardubičtí se snažili a dostávali se i do šancí (oceňme několik pěkných centrů Solila), největší příležitost překonat domácího gólmana Trmala zaznamenali Zlatohlávek ve 27. a Tischler ve 44. minutě.

 

Tím hůře se příznivcům Pardubic rozdýchával začátek druhé půle. Dvě minuty po jejím zahájení totiž zazářil boleslavský Kušej, který skvěle zpracoval dlouhou přihrávku Karafiáta a brankář Budinský neměl šanci. Domácí tým se výrazně zlepšil, hostům se přesto dařilo dostat se občas do šancí (zaznamenejme snahu Hlavatého v 75. minutě a Patráka o tři minuty později). Boleslav mohla přímým kopem z hranice vápna v 83. vedení zvýšit, Mareček minul jen těsně. V nastavení toužili Pardubičtí vyrovnat už jen marně…

 

Situace v dolních patrech tabulky zůstává zajímavá. Zlín s Jabloncem dnes braly po jednom bodě, Budějovice naštěstí pro nás doma prohrály s Teplicemi. A příště čeká Pardubice výjezd do Jablonce a hned poté domácí zápas proti Spartě...

 

 

FK Mladá Boleslav – FK Pardubice 1:0 (0:0)

 

(ro) Foto: MILAN KŘIČEK (Na archivním snímku vlevo v popředí Kryštof Daněk, jenž nastoupil do zápasu v Mladé Boleslavi se zraněním ruky. S Michalem Hlavatým si v dnes Lokotrans Aréně Daněk nezahrál, v 57. minutě byl vystřídán a v témže okamžiku vyběhl na hřiště Hlavatý)

 

Podrobný referát včetně sestavy přinese pondělní tištěné vydání Týdeníku Pernštejn. Na webových stránkách bude k dispozici v sekci Premium – Archiv tištěných vydání v neděli kolem 22. hodiny.

 

Mohlo by vás zajímat:

Tak ještě ne…

Tak ještě ne…

Pardubičtí fotbalisté prohráli v Jablonci

Další cenná výhra!

Další cenná výhra!

Pardubice porazily českobudějovické Dynamo

Ichovy seminůžky a Krobotova pojistka

Ichovy seminůžky a Krobotova pojistka

„Záchranářské“ utkání se Zlínem ve znamení dvou zcela rozdílných poločasů

Prohra v Ďolíčku, Sychrův gól nestačil

Prohra v Ďolíčku, Sychrův gól nestačil

Fotbalisté Pardubic končí základní část Fortuna:Ligy na 13. místě

Další ztracené body

Další ztracené body

Pardubičtí fotbalisté doma nestačili na Mladou Boleslav

Šťastná plichta

Šťastná plichta

Pardubičtí fotbalisté remizovali ve Zlíně