Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Město Pardubice - 16. 04. 2024
Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

PARDUBICE - Hokejové šílenství, které zaplavilo město, se dotklo i magistrátu. Ten ve spolupráci s hokejovým klubem a městským obvodem I pro občany přichystal velkoplošnou obrazovku na Pernštýnském náměstí, jako tomu bylo například i při posledním finále s brněnskou Kometou z roku 2012. Navíc budovu radnice na podporu Dynama ozdobí i šály.

 

„Vnímali jsme vzkazy od spoluobčanů, jestli bude promítání finále i letos. A chtěli jsme jim vyhovět, protože víme, jak velký zájem byl o vstupenky na domácí zápasy. Navíc si všichni ještě pamatujeme finále z roku 2012, kdy na Pernštýnském náměstí sledovaly rozhodující utkání tisícovky Pardubáků,“ vzkázal primátor Jan Nadrchal a dodal, že zařídit obrazovku ale nejde ze dne na den. „Museli jsme to chvíli řešit, například kvůli dopravnímu značení, ale díky spolupráci s hokejovým klubem a městským obvodem I se to podařilo a obrazovka na Pernštýnském náměstí bude. A hned od dnešního utkání,“ uzavřel primátor Nadrchal.

 

Na živý přenos na Pernštýnském náměstí se tak spoluobčané můžou prozatím těšit v úterý a ve středu.

 

Velkoplošná obrazovka není ale jediná výjimečná věc, která bude nově na „Pernštýňáku“ k vidění. Na budově radnice budou od dnešního odpoledne na podporu pardubických hokejistů vlát také dvě šály. „Všichni víme, že jsme město sportu, a když se naši hokejisté po 12 letech probojovali do finále, věděli jsme, že je musíme nějak podpořit. Takže když přišla nabídka z hokejového klubu s žádostí o umístění šál na budovu radnice, souhlasili jsme. Věříme, že to udělá radost nejen našim hokejistům, ale také spoluobčanům,“ komentovala náměstkyně zodpovědná za kulturu Jiřina Klčová.

 

Pardubičtí hokejisté svou finálovou sérii odstartují v úterý večer v domácím prostředí. Vedle titulu mistra extraligy chtějí Třinci oplatit loňskou porážku ze semifinále. (kvl) Ilustrační foto: ROMAN MARČÁK

 

Mohlo by vás zajímat:

Pohledy do minulosti

Pohledy do minulosti

Fotografické skvosty Jiřího Tomana uvidíte na zámku i „kulatém rohu“

Uspějí v Portugalsku?

Uspějí v Portugalsku?

Památník Zámeček Pardubice je nominován na prestižní muzejní cenu EMYA

Nostalgické linky startují

Nostalgické linky startují

Nedělní akce připomene 70 let provozu trolejbusů na Slovany

Dukla Sportovní: další krok

Dukla Sportovní: další krok

Rekonstrukce basketbalové haly je na spadnutí

Oživí veřejný prostor

Oživí veřejný prostor

Cestu na zámek bude nově zdobit nadživotní socha koně

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Univerzita Pardubice letos začne stavět budovu pro Fakultu zdravotnických studií