Po restartu ligy Pardubičtí zdolali Opavu

Fotbal - 28. 11. 2020
Po restartu ligy Pardubičtí zdolali Opavu

PRAHA - Po několika týdnech se pardubický tým představil ve Vršovicích v mistrovském zápase a a dokázal v Ďolíčku gólovou trefou Emila Tischlera porazit v důležitém utkání Opavu. Před reprezentační přestávkou se tak usadil na neskutečné páté příčce prvoligové tabulky

7. kolo: FK Pardubice - SFC Opava 1:0 (0:0) Branky: 67. Tischler (Surzyn), ŽK: 4:3 (Čihák, trenér Krejčí, Surzyn, Cadu - Holík, Večerka, Helešic). Rozhodčí: Ardeleanu - Nádvorník, Caletka. Bez diváků. PARDUBICE: Boháč - Prosek, Čihák, Toml, Surzyn - Jeřábek - Tischler (87. Sláma), Solil, Hlavatý, Cadu (56. Pfeifer) - Černý (69. Huf). OPAVA: Fendrich - Didiba, Žídek, Večerka - Zavadil (81. Darmovzal) - Mondek (58. Harazim), Texl (90. Rataj), L. Holík, Helešic - Juřena (58. Pikul), Dedič.

Do zápasu s Opavou nastoupily Pardubice oslabeny o dvě opory, bez kapitána Martina Šejvla a Michala Petráně.  Poprvé v sezoně se od úvodních minut představil ve středu obrany Filip Čihák.

První poločas moc fotbalové krásy nepřinesl. Hra se odehrávala převážně ve středu hrací plochy a ani jeden tým si nevypracoval žádnou gólovou šanci . Po změně stran zahrozili hosté, ale René Dědičc slibnou situaci nezvládl, z protiútoku připravil ideální střeleckou pozici Tischler pro Cadua, ale ten opavskou branku výrazně přestřelil.

V 63. minutě rozehrál Surzyn přímý kop přímo na hlavu Čiháka, který míč prodloužil a opavský brankář Fendrich měl co dělat, aby míč neskončil za brankovou čárou.

O necelých pět minut později vystřelil na opavskou branku Tischler, míč odrazil jeden ze stopérů na roh. Ten zahrával Surzyn, našel před brankou Tischlera, a ten míč umístil za záda Fendricha – 1:0 . Gól pardubickému týmu přinesl uklidnění a taktickou hrou soupeře do šancí nepouštěl.

„Byl to vyrovnaný zápas, rozhodl gól soupeře ze standardní situace. Neměli jsme kvalitní finální přihrávku, prohra je pro mě velkým zklamáním,“ sdělil opavský kouč Radoslav Kováč. Pardubický trenér Jaroslav Novotný. „Byl to důležitý zápas, který byl hodně soubojový. Zpočátku jsme dopouštěli drobných chyb, které vedli ke ztrátám míče, o které jsme museli znovu bojovat. Věděli jsme, že umíme hrát lépe a nakonec nám pomohla standardka a gól Tischlera. Důležité bylo, aby Čihák nahradil v obraně zkušeného Šejvla, postupně se uklidnil a zápas odehrál dobře.“

Ostatní výsledky: Jablonec - Brno 0:1, Č. Budějovice - Zlín 1:2, Slovácko - Olomouc 0:0, Příbram - Ostrava 0:4, Teplice - Liberec X:X, Karviná - Bohemians 1905 X:X, Slavia Praha - Ml. Boleslav X:X, Plzeň - Sparta Praha X:X. Příští 8. kolo se bude hrát až po reprezentační přestávce.

Mohlo by vás zajímat:

Šťastná plichta

Šťastná plichta

Pardubičtí fotbalisté remizovali ve Zlíně

Žádný tříbodový polštářek...

Žádný tříbodový polštářek...

Pardubičtí fotbalisté nakonec s budějovickým Dynamem pouze remizovali 1:1

Důležitá výhra na Hané

Důležitá výhra na Hané

Pardubičtí fotbalisté zabodovali v Olomouci

Tři červené a další prohra…

Tři červené a další prohra…

Pardubičtí fotbalisté doma padli s Baníkem

Zmar pod hradeckými lízátky

Zmar pod hradeckými lízátky

Pardubičtí fotbalisté v derby neuspěli, příliš pozdě začali být aktivní

Proti Plzni od začátku v deseti

Proti Plzni od začátku v deseti

Vývoj utkání s Viktorií výrazně ovlivnil Halinského faul, Pardubičtí však nakonec i křesali naději