Dědek představil super halu

hokej - 12. 05. 2022
Dědek představil super halu

PARDUBICE - Investor Petr Dědek připravil se svým týmem projekt nové multifunkční arény, která by měla být zároveň domovským stadionem Dynama Pardubice. Vyrůst by měla do tří let v areálu dostihového závodiště.

 

„Plánujeme kapacitu 13.500 diváků pro hokej a 15 tisíc pro koncerty. Celý komplex zahrnuje kromě hlavní haly, také tréninkovou plochu, hotel s restaurací a kongresovými sály, parkovací dům, který bude zároveň novou tribunou pro dostihové závodiště. Vznikne celkem 1600 parkovacích míst. V areálu bude dále bazén, tělocvična i regenerační linka. Arénu plánujeme jako energeticky úspornou budovu s ekologickým provozem a využitím zelené energie. Takže už v plánech je zahrnutý ekonomičtější provoz, než má stávající enteria arena,“ popsal na tiskové konferenci majitel hokejového klubu Petr Dědek, jehož bude aréna soukromou investicí s předpokládanými náklady mezi třemi až čtyřmi miliardami korun. V konečném záměru je také hotel s kapacitou 400 lůžek a kongresové sály, které pojmou až 500 hostů. Samotná hala bude pochopitelně splňovat i požadavky promotérů koncertů. K těm patří nároky na akustiku, osvětlení, zázemí a především logistiku. Stavba by měla trvat tři roky a cílem je otevření na konci srpna 2025. (saf)

 

Foto: JAN ŠAFÁŘ (Majitel hokejového Dynama a investor chystané multifunkční arény Petr Dědek (vpravo) odprezentoval na závodišti svoji vizi).

 

Bližší informace k tématu najdete v tištěném vydání Týdeníku Pernštejn v pondělí 16. května na straně 5.

Mohlo by vás zajímat:

Dynamo srovnalo sérii

Dynamo srovnalo sérii

Pardubice zvítězily v Třinci a srovnaly finálovou sérii

Druhý bod pro Třinec

Druhý bod pro Třinec

Pardubičtí hokejisté první zápas v Třinci prohráli

Pardubice srovnaly sérii

Pardubice srovnaly sérii

Hokejisté Dynama ve druhém finále porazili Třinec

Dynamo ve finále prohrává

Dynamo ve finále prohrává

Pardubičtí hokejisté v úvodu na Oceláře nestačili

Enteria aréně vládne HAKYTO

Enteria aréně vládne HAKYTO

Exkluzivní rozhovor Týdeníku Pernštejn s maskotem Dynama

Pardubice si zahrají o titul!

Pardubice si zahrají o titul!

Dynamo vyhrálo i čtvrtý zápas a postoupilo do finále