Nová psychiatrie za pár měsíců

Zdravotnictví - 24. 01. 2021
Nová psychiatrie za pár měsíců

 

PARDUBICE - Jednou z největších krajských investic, které budou dokončeny v letošním roce, je nový pavilon psychiatrie, jenž bude otevřen v Pardubické nemocnici. Průběh stavby si v pátek prohlédli hejtman Martin Netolický a náměstkyně pro oblast zdravotnictví Michaela Matoušková.

„Stavba za téměř 320 milionů korun, která vyrostla vedle vodárenské věže v Pardubické nemocnici, má několik měsíců před dokončením. Vedle centralizace akutních oborů a centrálního příjmu se v Pardubické nemocnici jedná o druhý největší projekt, na který jsme získali dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu v částce 220 milionů,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „V tuto chvíli jsou hotové omítky, podlahy a pokračují práce na obkladech a dlažbách, montuje se zábradlí a řeší dalších technické záležitosti. Pokud vše půjde podle plánu, tak by měla být stavba dokončena v květnu,“ řekl hejtman Netolický.

Nový pavilon psychiatrie výrazně zkvalitní péči o pacienty „Pavilon bude poskytovat jednu stanici s dvaceti lůžky v uzavřeném režimu a druhou se třiceti lůžky v otevřeném režimu. Součástí komplexu je rovněž stacionář pro 25 klientů a velká ambulantní část. Kapacita lůžek se v porovnání s dnešní situací zdvojnásobí. Vítám tolik potřebné rozšíření stávajících oborů psychiatrie o specializace na děti a seniory, které nám citelně chyběly a přibude také dětská klinická psychologie,“ uvedla Michaela Matoušková. (DoB)

Mohlo by vás zajímat:

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Koalice pro Pardubický kraj půjde do podzimních voleb opět společně

Pohledy do minulosti

Pohledy do minulosti

Fotografické skvosty Jiřího Tomana uvidíte na zámku i „kulatém rohu“

Před druhou etapou rekonstrukce

Před druhou etapou rekonstrukce

Rozšíření Gočárovy galerie v Automatických mlýnech je výzvou pro architekty

Uspějí v Portugalsku?

Uspějí v Portugalsku?

Památník Zámeček Pardubice je nominován na prestižní muzejní cenu EMYA

V Kladrubech s mezinárodní účastí

V Kladrubech s mezinárodní účastí

Jedni z nejlepších vozatajů světa zavítali na Rudolfův pohár 2024

Komorní filharmonie doprovodí Chaplina

Komorní filharmonie doprovodí Chaplina

Ve čtvrtek další projekce němých grotesek se živou hudbou