Nová psychiatrie za pár měsíců

Zdravotnictví - 24. 01. 2021
Nová psychiatrie za pár měsíců

 

PARDUBICE - Jednou z největších krajských investic, které budou dokončeny v letošním roce, je nový pavilon psychiatrie, jenž bude otevřen v Pardubické nemocnici. Průběh stavby si v pátek prohlédli hejtman Martin Netolický a náměstkyně pro oblast zdravotnictví Michaela Matoušková.

„Stavba za téměř 320 milionů korun, která vyrostla vedle vodárenské věže v Pardubické nemocnici, má několik měsíců před dokončením. Vedle centralizace akutních oborů a centrálního příjmu se v Pardubické nemocnici jedná o druhý největší projekt, na který jsme získali dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu v částce 220 milionů,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „V tuto chvíli jsou hotové omítky, podlahy a pokračují práce na obkladech a dlažbách, montuje se zábradlí a řeší dalších technické záležitosti. Pokud vše půjde podle plánu, tak by měla být stavba dokončena v květnu,“ řekl hejtman Netolický.

Nový pavilon psychiatrie výrazně zkvalitní péči o pacienty „Pavilon bude poskytovat jednu stanici s dvaceti lůžky v uzavřeném režimu a druhou se třiceti lůžky v otevřeném režimu. Součástí komplexu je rovněž stacionář pro 25 klientů a velká ambulantní část. Kapacita lůžek se v porovnání s dnešní situací zdvojnásobí. Vítám tolik potřebné rozšíření stávajících oborů psychiatrie o specializace na děti a seniory, které nám citelně chyběly a přibude také dětská klinická psychologie,“ uvedla Michaela Matoušková. (DoB)

Mohlo by vás zajímat:

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Vysoký komín opatovické elektrárny se sokolům zalíbil

Na podzim se rozhodne

Na podzim se rozhodne

Blíží se druhá šance na startovací byty pro mladé v roce 2024

Přelouč ovládne Pobřežní festival

Přelouč ovládne Pobřežní festival

Putyka, ve které se skáče, a herec, který zpívá

Se čtyřmi promile se špatně otáčí

Se čtyřmi promile se špatně otáčí

Manévr v jednosměrce opilci za volantem nevyšel. Naboural do zaparkovaného auta

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Stavba uleví městu. Archeologický výzkum přišel na 85 milionů

Svatojakubské pozvání

Svatojakubské pozvání

Nadcházející víkend nabízí několik příležitostí k cestě, kultuře i duchovnímu usebrání