Plzni vzdorovali v oslabení do 78. minuty

Fotbal - 25. 01. 2021
Plzni vzdorovali v oslabení do 78. minuty

 

PLZEŇ – Domácí Viktorie musela v neděli o tříbodový zisk bojovat až do závěrečných minut. Pardubickém týmu chyběli Hlavatý, Pfeifer, Čihák, Tichler, Solil a Jeřábek a to bylo opravdu výrazné oslabení. V pardubickém týmu se poprvé objevil nováček Kostka, který působil v B týmu Slovácka.

16. kolo: FC Viktoria Plzeň - FK Pardubice 2:0 (0:0). Branky: 78. Havel, 90+3. Bucha (Ba Loua). ČK: 0:1 (30. Šejvl). ŽK: 0:1 (Cadu).  Rozhodčí: Berka – Dresler, Melichar. PLZEŇ Staněk – M. Havel, Kaša, Brabec (C), J. Kovařík (61. L. Matějka) – Bucha, Kalvach, Šulc (72. Ba Loua) – Kayamba (72. Mihálik), Ondrášek, Falta. PARDUBICE: Boháč – Surzyn, Šejvl (C), Toml, Čelůstka – Ewerton (82. Lee), Prosek – Kostka, Černý (64. Sláma), Cadu – Huf (82. Petráň).

Začátek utkání nebyl z pohledu hostů ideální, Viktoria byla mnohem častěji na míči a soupeře nepouštěla na útočnou polovinu. V šestnácté minutě musel brankář Boháč poprvé zasahovat, když pokryl přízemní střelu Pavla Buchy. I Pardubičtí ale v první půli zahrozili, když po půl hodině centroval Surzyn a míč se dostal na zadní tyč k Pavlu Černému, který zakončil do protipohybu brankáře. Jindřich Staněk sice měl problémy, míč ale nakonec dokázal vyrazit. Velká komplikace se červenobílým naskytla o chvíli později - Martin Šejvl skluzem fauloval unikajícího hráče soupeře a rozhodčí tak neměl jinou možnost, než kapitánovi Pardubic ukázat červenou kartu.

Těsně před přestávkou domácí vstřelili takzvaný gól do šatny. Filip Kaša z pozice stopera vyjel dopředu a vystřelil. Marek Boháč míč vyrazil jen k dobíhajícímu Ondráškovi, jenž dorazil míč do sítě. Chvíli poté ale zasáhl videorozhodčí, který potvrdil, že útočník Plzně stál v momentě střely Kaši v ofsajdu. Druhý poločas pak vypadal podle očekávání. Domácí Viktoria měla nad oslabeným soupeřem výraznou převahu, tu ale dlouho nedokázala proměnit v brankovou příležitost. Ta přišla až deset minut před koncem a skončila gólem. Po nešťastném odrazu Tomla se míč dostal k Milanu Havlovi, který z blízkosti prostřelil Boháče. Také tuto situaci zkoumal sudí Berka ze záznamu, ale gól platil. V nastaveném čase pak ještě Plzeň svoje vedení pojistila, když autorem gólu byl Bucha. (zrm) Foto: RADEK KLIER

Mohlo by vás zajímat:

Žádný tříbodový polštářek...

Žádný tříbodový polštářek...

Pardubičtí fotbalisté nakonec s budějovickým Dynamem pouze remizovali 1:1

Důležitá výhra na Hané

Důležitá výhra na Hané

Pardubičtí fotbalisté zabodovali v Olomouci

Tři červené a další prohra…

Tři červené a další prohra…

Pardubičtí fotbalisté doma padli s Baníkem

Zmar pod hradeckými lízátky

Zmar pod hradeckými lízátky

Pardubičtí fotbalisté v derby neuspěli, příliš pozdě začali být aktivní

Proti Plzni od začátku v deseti

Proti Plzni od začátku v deseti

Vývoj utkání s Viktorií výrazně ovlivnil Halinského faul, Pardubičtí však nakonec i křesali naději

Sedmiminutový hattrick Mojmíra Chytila

Sedmiminutový hattrick Mojmíra Chytila

Pardubičtí fotbalisté si odvážejí z pražského Edenu prohru 0:3