Kraji se daří shánět řidiče

Region - 27. 06. 2022
Kraji se daří shánět řidiče

PARDUBICE - V pátek se uskutečnilo další kontrolní jednání vedení Pardubického kraje se společností BusLine ohledně dalšího vývoje zajištění autobusové dopravy ve čtyřech z osmi oblastí v regionu. Pardubický kraj do minulého pátku pomohl společnosti BusLine obsadit 12 turnusů, a to včetně využití řidičů Správy a údržby silnic Pardubického kraje. V tomto týdnu by tak nemělo být obsazeno přibližně 80 spojů z 1 700, které BusLine v kraji zajišťuje.

„Snažíme se stále kontaktovat soukromé dopravce, ale využívat také řidiče naší Správy a údržby silnic, které samozřejmě při změně výkonu práce platí společnost BusLine. Tímto způsobem jsme dokázali obsadit 12 turnusů, a proto se také daří, i když postupně, snižovat počty nedojetých spojů. V příštím týdnu předpokládáme, že bude neodjeto přibližně 80 spojů za den. Nejsložitější situace je bohužel dlouhodobě na Moravskotřebovsku a Jevíčsku. Například na Lanškrounsku by naopak měly být obsazeny všechny spoje a na Orlickoústecku řešíme poslední neobsazený turnus. Vzhledem k dílčímu zlepšení situace by dopravce počínaje pondělím 27. června opět v rámci svých spojů vybíral od cestujících jízdné. Samozřejmě za předpokladu, že se bude situace i nadále lepšit,“ řekl hejtman Martin Netolický.

Společnost BusLine průměrně v kraji zajišťuje 1 700 spojů za den, což je přibližně 150 turnusů. „V rámci letního jízdního řádu bude denně o 14 turnusů méně, a to především v exponovaných časech, kdy nejsou vypravovány takzvané školní spoje. Předpokládáme proto, že dopravce zajistí vlastním personálem oblasti Orlickoústecka a Litomyšlska. U dalších dvou oblastí budeme mít od dopravce informaci v pondělí. Stále samozřejmě jednáme s našimi řidiči Správy a údržby silnic Pardubického kraje. Jeden řidič jezdí od středy v oblasti Chocně, další by měl po návratu z dovolené nastoupit na Orlickoústecko. Dopravce od nás dostal za úkol, aby v případě, že řidič má zájem pomoci, tak mu musí vyjít vstříc v rámci přidělených linek a časových poloh,“ řekl v pátek náměstek hejtmana Michal Kortyš.

Ten se také zajímal o zpětnou vazbu cestujících k prostředí jednotlivých vozů. „Dobrou zprávou je, že cestující si pochvalují moderní, nízkopodlažní vozy, což bylo v rámci výběrového řízení jedním za našich cílů. Samozřejmě chceme, aby všechny tyto moderní autobusy byly nasazeny a regionu jezdily,“ uvedl Michal Kortyš. (DoB) Ilustrační foto: ROMAN MARČÁK

Mohlo by vás zajímat:

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Koalice pro Pardubický kraj půjde do podzimních voleb opět společně

Před druhou etapou rekonstrukce

Před druhou etapou rekonstrukce

Rozšíření Gočárovy galerie v Automatických mlýnech je výzvou pro architekty

V Kladrubech s mezinárodní účastí

V Kladrubech s mezinárodní účastí

Jedni z nejlepších vozatajů světa zavítali na Rudolfův pohár 2024

Snaží se nalézt dohodu

Snaží se nalézt dohodu

Společné komuniké Pardubického kraje, Nemocnic Pardubického kraje a Lékařského odborového klubu

Zvána je i široká veřejnost

Zvána je i široká veřejnost

Na Univerzitě Pardubice vystoupí světová špička ve 3D designu

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Ti nezaváhali a okamžitě se pustili do záchrany lidského života