Prokletí s Budějovicemi trvá

Fotbal - 31. 07. 2022
Prokletí s Budějovicemi trvá

PRAHAJiž ve 2. minutě utkání prvního kola nového ročníku Fortuna:ligy měl v neděli odpoledne ve vršovickém Ďolíčku po dobře zahraném rohovém kopu Janoška na kopačce gól domácí Toml, brankář Jihočechů Šípoš však zareagoval skvěle.

 

To se, žel, nedalo moc říci o zákroku pardubického golmana Markoviče proti nenápadné tečované střele budějovického Hellebranda v 8. minutě, kdy se hosté ujali vedení. Pardubický tým to trochu zaskočilo, nicméně kapitulovat nehodlal. Hrál se vcelku slušný fotbal, a to z obou stran, z domácích šancí škoda například té Vackovy ve 23. minutě. O převaze Pardubic v této fázi utkání svědčil počet rohových kopů, úspěšná koncovka však ne a ne přijít, střelám chyběly přesnost i razance, občas převládla zbrklost (Vacek v 37. minutě). Ani Helešic ve 40. nevzbudil víc než dočasný vzruch natěšené, leč neukojené tribuny...

 

Začátek druhé půle přinesl pěkné šance Janoška a Hlavatého, v obraně se zase blýskl perfektním zákrokem Vlček. Hosté ale přidali na důrazu a lépe drželi míč. Kolem 60. minuty přibylo pár žlutých karet… Jednu z nich si od slabého a nepřesného rozhodčího Klímy vysloužil i domácí trenér Krejčí, ačkoli jeho reakce z lavičky měla zcela oprávněný důvod. Klímův svérázný přístup vyvrcholil v 67. minutě, kdy byl podivně nařízen rohový kop Budějovic, po němž Králik zvýšil na 2:0. Hostům pak stačilo zkušeně kontrolovat hru.

 

V předchozích dvou sezonách Pardubice s Budějovicemi třikrát prohrály a jednou remizovaly. Prokletí s jihočeským týmem trvá, pohříchu se tentokrát prokázalo hned v úvodu soutěže.

 

FK Pardubice – SK Dynamo České Budějovice 0:2 (0:1) Přihlíželo 926 diváků. (ro) Foto z utkání: MILAN KŘIČEK (Na snímku z prvního poločasu u míče domácí Lima. To ještě žila naděje alespoň na bod...)

 

Podrobný referát včetně sestav přinese pondělní tištěné vydání Týdeníku Pernštejn. Na webových stránkách bude k dispozici v sekci Premium – Archiv tištěných vydání v neděli kolem 22. hodiny.

Mohlo by vás zajímat:

Žádný tříbodový polštářek...

Žádný tříbodový polštářek...

Pardubičtí fotbalisté nakonec s budějovickým Dynamem pouze remizovali 1:1

Důležitá výhra na Hané

Důležitá výhra na Hané

Pardubičtí fotbalisté zabodovali v Olomouci

Tři červené a další prohra…

Tři červené a další prohra…

Pardubičtí fotbalisté doma padli s Baníkem

Zmar pod hradeckými lízátky

Zmar pod hradeckými lízátky

Pardubičtí fotbalisté v derby neuspěli, příliš pozdě začali být aktivní

Proti Plzni od začátku v deseti

Proti Plzni od začátku v deseti

Vývoj utkání s Viktorií výrazně ovlivnil Halinského faul, Pardubičtí však nakonec i křesali naději

Sedmiminutový hattrick Mojmíra Chytila

Sedmiminutový hattrick Mojmíra Chytila

Pardubičtí fotbalisté si odvážejí z pražského Edenu prohru 0:3